Geen tijd voor de lente.

Wanneer ik tijdens de lunch thuiskom, tref ik de timmerman aan de keukentafel. Verleden week heeft hij de houten windveer van de schuur gehaald en in de tussentijd is er een nieuwe gemaakt. Hij heeft hem al op de schuur getimmerd. Zo’n houten schuur uit 1850 vergt altijd onderhoud. Perfect hoeft het van ons niet te zijn; een beetje patina geeft zo’n oud object juist zijn charme. 

Nu de steiger er toch staat, zaag ik meteen enkele takken van de notenboom. Dit tot vreugde van de timmerman die nu meer ruimte heeft om te werken. Maart is niet de ideale tijd om de notenboom te snoeien, maar het moet maar. Ik kan er nu in elk geval wel gemakkelijk bij!

Een paar dagen later staat de schilder op de stoep om de windveer nogmaals te schilderen. De schilder oppert: ‘Hetty, waarom verf jij de planken van de schuur niet nu de steiger er toch staat?’

Oh nee, ik wil het niet horen. Ik wil geen mega klus juist nu het lenteachtig weer is. Maar een halve dag later neem ik een besluit. Ik moet dit eigenlijk gewoon doen. Hoe krijg ik anders weer een steiger geplaatst op die plek achter de schuur? Ik zucht en bel de aannemer om te vragen of de steiger iets langer mag blijven staan. Hij gaat akkoord.

Dan door naar de bouwmarkt om verf te halen. Wat geïntimideerd kijk ik omhoog naar de steiger. Hoe kom ik daar in de nok? Voordat de schilder weggaat geeft hij me een snelcursus steiger klimmen. ' Kijk, hierlangs naar boven klimmen en dan door het luikje...naar de top. Het is net apenkooien!' Hij zwaait en weg is hij.

Apenkooien...dat klinkt leuk! Voorzichtig klim ik naar boven. Het luikje gaat gemakkelijk open en ik kom op de bovenste etage. Dat valt niet tegen, maar zes meter is best hoog. Vanaf de steiger kijk ik naar mijn tuin. Naar de narcissen, anemonen en krokussen.

De tuin moet wachten, want deze tuinvrouw heeft even geen tijd voor de lente.

Fijne week 

Hetty

Uitzicht vanaf de steiger. De tuin moet wachten.Snel maak ik wat kiekjes voor jullie. 
Anemonen blanda. Komt elk jaar terug.
 Spleetoog narcissen in bloei. Het is een ander soort dan dat ik gehoopt had.
Krokussen.
Helleborus, wat zijn ze mooi.

In 2024 is de tuin weer open op:
 7 en 8 juni.
De nieuwe volgers die zich afgelopen week hebben opgegeven, van harte welkom op mijn blog en veel leesplezier!

Wat je deze week van maart in de tuin kan doen:
Controleer op slakken. Hier is een uitbraak van piepkleine naaktslakjes! lees: Slakken de strijd barst los
Geniet je ook zo van de Helleborus bloemen? Je kunt ze zelf veredelen. Een leuk experiment! Lees hier hoe je dat doet. Helleborus zelf veredelen
Je kunt de borders bemesten. Ik strooi DCM mix 2. (7-6-12+4magnesium) Moeilijk? Wil je je niet te veel in al die verschillende pakken meststoffen verdiepen, strooi dan Culterra. Altijd goed.

Mijn comments op jullie posts:
Sheena: Clematis Durandii is in my opinion one of the best! Try to make a support for your clematis. Hope to hear from you.




 

Reacties

  1. Nou Hetty ik bewonder je moed om die steiger op te gaan! Ik zou het niet durven, maar waar een wil is is een weg denk ik!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow Hetty! Zo griezelig hoog. Niks voor mij hoor!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten