Gespot een KBV-tje.

Keep
Van de week spot ik opeens een vreemd bruin vogeltje bij mijn vogelstation. Wij noemen elke onbekende bruine vogel een KBV-tje. Die afkorting betekent: Klein Bruin Vogeltje.

Heb ik het goed gezien, vraag ik me af, of is het toch een vink? Maar de volgende dag weet ik het zeker. Dit is iets echt anders. Ik zoek naar het vogelboek maar dat blijkt onvindbaar. Gelukkig is er internet. Na wat speuren weet ik nu de naam van het KBV-tje: het is een keep.

Een keep heb ik nooit eerder gezien. De vogel heeft een mooie roestbruine borst en witte buik. Het is een vink achtige vogel die veel voorkomt in Scandinavi├ź. In Nederland broeden er jaarlijks maar enkele paren. Best bijzonder wat er daar op mijn vogelstation afspeelt! Ik lees verder op internet dat kepen en vinken in de winter zich in gemengde groepen ophouden. Dat klopt. Er zitten veel vinken in de tuin.

Wat een bijzondere verschijning. Dit KBV-tje is een beauty. Of is het een knappe hunk? Wie het weet mag het zeggen, ik heb geen idee of het een mannetje of vrouwtje is! 
Fijne week
Hetty
Nieuwe volgers welkom op mijn blog en veel leesplezier.
Keep
De keep is dol op zonnebloempitten.  
Keep
Best leuk zo'n Scandinavische bezoeker in de tuin. 
Dit is een van de vinken die in mijn tuin verblijven.
koolmees op tafel
Maar een gewone koolmees is ook prachtig!

Mijn comments op jullie blogs:
Marian: ik kan me voorstellen dat je deze intrigerende pakketjes hebt gekocht. Wat prachtig gemaakt dat is een kunstwerk!
Lisa: love the stroll through your garden. I have seen the Helleborus starting to flower too. It is mild in the Netherlands. Snowdrops are emerging, spring is on its way! 

Reacties

 1. Oh my gosh Hetty what a wonderful surprise to have this beautiful visitor in your garden. I have never seen such a bird, not even in a picture. This bird knows a beautiful garden when it sees one.
  Have a great week. Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I showed my husband the picture of your bird. We looked up the bird and found that we know this bird as Brambling. Lucky you having such a bird in your garden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi vogeltje! Ik woon jammer genoeg 10 hoog en zie wel veel vogels langs vliegen,maar op de vetbolletjes op het balkon komen ze helaas niet af.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten