Met mijn hoofd in de wolken en mijn handen in de klei.
De Gardeners Illustrated van april ligt in de winkel en mijn tuin staat erin! Natuurlijk wist ik dat dit ging gebeuren, maar als je het blad in handen hebt, dan zweef je op een wolk....

Ik ben echter snel weer terug op aarde. Zelfs een tuinvrouw met een reportage in de Gardeners Illustrated moet in de tuin werken!

Verleden week heb ik in de achtertuin een stuk gras omgespit. Dit stuk gras krijgt weinig licht daarom groeit het moeizaam. Ik wil er nieuwe graszoden leggen.

Het bewerken van de grond is een hele klus. Spitten, daarna omwoelen en onkruid verwijderen. Vervolgens de grond met de laarzen aanstampen en weer los harken. Als dat allemaal klaar is kunnen de graszoden worden gelegd. Als laatste geef ik de graszoden flink water.

Het voordeel van graszoden leggen ten opzichte van gras zaaien, is dat je meteen van een groene grasmat kan genieten. Tevreden kijk ik naar mijn werkzaamheden.

In een Engels tuinblad….. mijmer ik in gedachten en ben weer op mijn wolk…... 

Ik kijk naar mijn handen vuil van de klei. Het leven van een tuinvrouw is niet allemaal glitz en glam!De grond is omgespit.


Aanstampen met de laarzen.


Dan los harken.


Graszoden.


Het leggen van de graszoden.


Eindresultaat, meteen een groene grasmat!


Een rondje door de tuin. De enige bezoeker is nu nog mijn merel.


Volop narcissen in bloei.


Close up. Narcis 'Sailboat' uit de grote potten.De eerste tulpen beginnen te kleuren.


Nog meer narcissen.


In de pluktuin is het voorjaarsfeest al begonnen.


Op tafel, geverfde potjes met Puskinia.


Reacties

Anoniem zei…
Ik volg jouw blog nog maar net, prachtige tuin heb je, ben heel nieuwsgierig naar jouw rozenkweek want de roos is een plant waar ik niet goed mee overweg kan altijd maar de pleisters bij de hand en de kleren in de was.
Anoniem zei…
Wat een eer Hetty, om in een Engels tuinblad te staan!
En wat ziet je tuin er heerlijk voorjaarsachtig uit!
Het weer wordt langzamerhand beter, dus je kunt ook lekker weer aan de gang!
Nog een fijne dag!

Lieve groet,
Gerry
Marjon zei…
Super in een tuinblad staan maar je hebt ook echt een prachtige tuin en een echte tuinvrouw, dat ben jij...lieve groet Marjon
Janneke zei…
Super dat je in de Garden Illustrated staat Hetty. Ik heb dit blad jaren gelezen, de laatste tijd heb ik het echter niet meer gekocht, als ik op dorp kom zal ik eens kijken of ze het nog hebben.
Het begint langzaam maar zeker lekker tuinweer te worden. Ben echt benieuwd naar je tuin, in juni komen we er aan.
Groetjes,
Janneke
Que ce travail est beau et réussi. Le résultat est surprenant de beauté. Je suis assez traditionnelle dans le semis de gazon mais j'ai été tentée par ces plaques. Peut être qu'un jour je referai mes allées engazonnées avec cette technique.
Bravo c'est magnifique...
Belle soirée
hagen vår zei…
Hei! I got Garden Illustrated today and I see your wonderful garden. Yes, it is electric dreams. Be in the sky for a long time. You deserve it. It's a huge work behind your garden. CONGRATULATIONS!
Garden Illustrated is my favorite magazine.
Klem Anne
Heerlijk moet dat zijn je eigen tuin in een tijdschrift terug te zien. Je iedereen ziet een prachtige tuin maar vergeet hoeveel werk er aan vast zit om het zo mooi te krijgen/houden.
Een fijne week gewenst Hetty.
Wat fantastisch om je tuin in zo'n bijzonder tijdschrift tegen te komen! Daar mag je best trots op zijn want dat betekent dat ze 'm heel mooi vinden!
Maar het is veel werk om 'm zo mooi te krijgen maar....dat is onze hobby toch? haha

groet Trijnie
Madelief zei…
Wat een ontzettende eer Hetty om in de Gardeners illustrated te staan! Gefeliciteerd! Je verdient het. Je tuin is prachtig! Ik ga er zeker een kijkje in nemen :-)

Het is inderdaad hard werken in de tuin. Ik kan erover meepraten! Je hebt echter wel eer van je werk. Mooi om te zien hoe goed verzorgd alles eruit zit en straks weer te genieten van al het moois dat op komt.

Fijn weekend!

Madelief x