Planten kopen in België.

Beervelde is een landgoed in Lochristi, België. In het omringende park wordt twee keer per jaar een tuin evenement gehouden. Ieder najaar ga ik erheen om planten te kopen. Het is met de auto ongeveer een uur rijden vanuit mijn huis.

Toen ik op de zonovergoten parkeerplaats arriveerde hoorde ik allerlei talen spreken: Frans, Engels, Nederlands en Vlaams. Zo’n klein stukje over de grens en je voelt je meteen al in het buitenland!

Er zijn altijd veel gespecialiseerde planten kwekers op Beervelde. Ze komen uit heel België, maar ook uit Nederland en zelfs enkele uit Engeland.

Wat heb ik allemaal gezien?

Bizarre dingen.
Hoewel ik al heel veel bollen heb besteld is er altijd plaats voor meer. Zo kocht ik op de stand van Peter Nijssen Allium sativum ophioscorodon.  Het wordt in de volksmond wel Esculaap ui genoemd, maar ik vind de Engelse benaming van serpent garlic ook wel goed. De stengel is voordat hij bloeit opgerold, vandaar de naam. Het ziet er heel bizar uit.

Begeerlijke dingen.
De stand met Geraniums achter het koetshuis kan altijd op een bezoekje van mij rekenen. De nieuwe soort genaamd ‘Havana Blue’ ging meteen in de tas. Blauwe bloemen met donker rode aderen en een wit hart. Ik kocht de laatste twee planten. Zoiets maakt het natuurlijk allemaal nog begeerlijker vinden jullie niet?

Nieuwe dingen.
Ik zag een mooie omheining. (Forest Avenue) Het is geïnspireerd op een gevlochten wilgen scherm, maar gemaakt van synthetisch materiaal. Hoewel ik niet zo van synthetische materialen hou in de tuin, vond ik dit er goed uitzien. Het heeft een natuurlijke uitstraling en ik denk dat het een goede oplossing kan zijn voor een onderhoudsvrije duurzame schutting.

Oude dingen.
Ik kon de hand leggen op enkele historische narcissen; Narcis ‘Carnmoon’, N. ‘Santa Claus’ and N. ‘Glenside’. Deze narcissen zijn zo bijzonder dat er niet eens een plaatje van op het internet is te vinden. Volgend voorjaar kunnen jullie jaloers naar de foto’s kijken!

Nadat ik al mijn geld had uitgegeven, ben ik weer naar huis gereden. Met een kofferbak vol planten en een hoofd vol ideeën.

                                                  Info over de tuin klik hier.

 
Beervelde, het landhuis.

Mooie stand met prachtige planten.

Grassen met vaste planten gecombineerd in paars en rood.

Prachtige planten overal te koop.

De boomvaren (rechts) heb ik kunnen weerstaan!

Clematis in alle kleuren en soorten

Zo'n hut voor je kinderen.....

Prachtige stand met "vergeten" groenten.

En zo prachtig neergezet!

Daar wil je toch iets van kopen? 

Bij de stand met historische narcissen de nieuwe voorjaarsmode.

Esculaap ui, met bizarre stengels.
Er waren ook dieren. Schattig zo'n Alpaca.

Nieuw. Een gevlochten schutting van synthetisch materiaal.
Reacties

Madelief zei…
Hallo Hetty,

Ik heb veel van de fair bij Beervelde gehoord, maar ben er zelf nog nooit geweest. Leuk om op jouw blog foto's te zien en je beschrijving te lezen. Op het eerste oog heeft het veel weg van de kwekerijdagen in Bingerden.

Fijne week!

Madelief x
Anoniem zei…
Hallo Hetty,
Het lijkt me een walhalla voor je om daar rond te dwalen en weer mooie dingen voor de tuin te kopen.
En die narcissen ben ik heel benieuwd naar!
Je hebt mooie foto's gemaakt!
Veel plezier bij het poten en verwerken van je spullen!

Liefs, Gerry
Rosemary zei…
A magical place to visit, I can see why when you go you have to buy! The flower dresses are very original. Wonderful colours everywhere.
Glennis zei…
Beautiful beautiful garden, it is magical indeed.
C'est une chance d'habiter à 1 heure de ce beau parc et de profiter de cette merveilleuse foire aux plantes. Ton reportage est magnifique, je découvre l'ampleur et la beauté de la maison et tous ces stands bien colorés sont attractifs. Je te souhaite une belle plantation pour tous tes achats.
Belle soirée Jocelyne
carolann zei…
oh such a interesting place of grounds. Beautiful flowers. Oh that is some Mansion. I guess know one

gets in to look unless they have made it into a gift shops and had sold it for that purpose..