Van elke tuin leer je wel wat.

In iedere tuin valt iets te leren. Zelfs als je er te moe voor bent. Ik neem jullie mee naar Engeland. De dag dat ik Tilford garden bezocht had een overvol programma. Het was heel warm en we hadden al twee schitterende tuinen bezocht. 

 

Nu ik de foto’s opnieuw bekijk begrijp ik niet waarom ik niet gecharmeerd was van deze tuin. Ik denk dat het programma daar debet aan is geweest. Tilford garden is vol met ideeën en van alles en nog wat. Het is te veel. Ik kan het niet meer opnemen. Uitgeput koel ik mijn voeten in een riviertje dat langs de tuin kabbelt en probeer wat rust te pakken. Dan slenter ik terug naar de ingang. Naast het hek staat een boomhut. Misschien kan ik daar zitten totdat we weer in de bus stappen. 

 

Ik beklim het trapje. De vloer van de boomhut is van glas. Ik aarzel. Het voelt net alsof je voor het eerst op het ijs stapt. Zou het me wel houden? Voorzichtig betreed ik de glazen vloer en ga snel op een uitgehakte boomstronk zitten. Het voelt alsof je zweeft tussen hemel en aarde. Ik zie mijn medereisgenoten loom in de schaduw van de appelboom zitten. Naast me beweegt een dromenvanger op een zuchtje wind. 

 

In deze eenpersoons boomhut hangt een magische sfeer. Mijn blik dwaalt rond en mijn blik valt op een bord recht tegenover me. Ik lees het aandachtig, het is het ABC van het leven. De wijze woorden raken me. Opeens voel ik me niet meer moe, ben ik de drukke tuin en de hitte vergeten.


 Een greep uit de tekst:

 

Accept differences.

Count your blessings.

Be kind

Dream

Express thanks

Imagine more

Master something

Pack lightly

Seek wisdom

Touch hearts

 

Ik denk nog vaak terug aan deze tuin en in het bijzonder aan de tekst in de boomhut. Want in elke tuin groot, klein, druk of rustig, vind je wel iets waar je van kan leren. In deze tuin waren het wijze woorden.


Open your mind

Hetty.

Beeldhouwwerk in strak geknipte haag. 
Wolkenboom bedekt de muur van het atelier.
doorkijkje
tolford garden
Zilveren ballen op de hagen.
Maar dit bord inspireerde mij het meest!

romantische rozentuin

Nieuwe volgers, van harte welkom op mijn blog en veel leesplezier!


Wat je deze week van januari in de tuin kan doen:
Snoei de druivenstruik als het niet vriest. druiven snoeien en bemesten
Ook de Wisteria (blauwe regen) kan je snoeien als het niet vriest. Het geheim van een prachtig bloeiende wisteria.
Is het je opgevallen dat het lichter wordt? Lees hier hoe dat komt. lichtpuntjes
Gebruik de takken uit je kerstboom om planten tegen de vorst mee af te dekken.
Controleer de dahlia's op rot en schimmels als je die uit de grond hebt gehaald. 


Mijn comments op jullie posts:
Margo: Bedankt voor je bericht, ik hoop ook van jou veel te leren het komende jaar.
Margriet: De beste wensen voor 2024. Dat wordt straks een bloembollen feestje op je balkon. Maar met dat schepje naar het bos? 
Jan: Een gelukkig nieuwjaar en succes met je nieuwe border.






 


 

Reacties

  1. Ik kan mij voorstellen dat je op een gegeven moment te moe bent om nog alles goed in je op te kunnen nemen. Ik heb gisteren nog gekeken of de sneeuwklokjes al opkomen op het landgoed maar ik zag ze nog niet

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten