Troost.

Afgelopen week zou ik op tuinreis zijn geweest. Zou ik; maar het ging -wegens corona- voor de tweede keer niet door. 

Het oude kinderliedje is opeens actueel! “Engeland is gesloten, de sleutel is gebroken……”(Ik hoor mijn dochters al denken: Oma-liedje! Ja meiden, ik weet het.) 

Afijn, nu de tuinreis niet doorgaat, plan ik als troost zelf maar een reis. En de beste bestemming voor een mini reis is een bezoek aan de tuin en kwekerij ‘In goede aarde’. (Kwekerij in goede aarde)

 

Om de kwekerij te bereiken moet ik naar d’overkant zoals ze dat hier in Zeeland noemen. Naar de andere kant van de Westerschelde dus. Vroeger ging dat met de veerpont, maar tegenwoordig is er een tunnel. Rijdend door de tunnel fantaseer ik dat ik onderweg naar Engeland ben en door de Kanaaltunnel rij. Dat geeft een avontuurlijk gevoel! Na 6,6 km in de donkere tunnel gloort er licht…ik ben aan d’overkant. 

 

Aangekomen bij de kwekerij duik ik eerst in de tuin om te kijken of er nog iets van mijn gading staat. Tot mijn verbijstering zie ik de hennepstokroos staan die ik laatst in Frankrijk heb gekocht! (Lees het blog over de hennepstokroos terug) De sfeer bij Frans en Franny is altijd gezellig. Voor iedere klant is tijd en advies. De tuinvrouwen/mannen snuffelen in de kwekerij tussen de planten die netjes gerangschikt staan.

 

Op mijn verlanglijstje staat de aster ‘Treffpunkt’. Het is een blauwe herfstaster; zo stevig als een huis. Verleden najaar was deze plant uitverkocht, maar nu zijn er genoeg. In de tuin van Frans en Franny heb ik nog een andere stevige herfstaster ontdekt, Aster 'Chloé'. Die wil ik ook in mijn tuin. Want ik ben helemaal klaar met de slungelige asters! Al snel heb ik een kist vol 'troost planten'. Daar knapt een tuinvrouw van op!

 

Op de terugweg stop ik uiteraard bij de bakker. Want ook taart hoort bij een tuinreis. Geen Engelse Victoria sponge cake, maar een lekkere Bossche bol. 

 

En volgend jaar? Dan hoop ik weer gewoon op tuinreis te gaan. Door de Kanaaltunnel.

Fijne week!

Hetty

romantische rozentuin

De nieuwe volgers van afgelopen week, van harte welkom en leuk dat je meeleest.

Een impressie van de tuin van kwekerij 'In goede aarde'.
Het was die dag nogal somber weer, maar toch ziet het er prachtig uit.
In mijn tuin, Aster Treffpunkt, 1 meter hoog.....
....... maar valt toch niet om.
Aster Chloé. De eerste bloem, bijna wit.
En hopelijk volgend jaar weer een Victoria sponge cake!

Mijn comments op jullie posts:
Ellen: De Tithonia is hier ook een plant die op mij neerkijkt! En van de vlinders snap ik niks. Wel jammer dat ze er niet zijn.
Lisa: Another dry spell, that's bad for gardening. Sorry for you.
Marthy: De dahlia's doen het super in de potten. Ik lees met veel plezier jouw posts. Heerlijk die Franse huizen en de zon!
Margriet: Nou hè, een beetje zon. Daar waren we aan toe!
  

Reacties

 1. At least you got to get out and do a "feel better" purchase. :)
  The asters are beautiful. Mine are just now beginning to bloom. We are beginning to get a bit of autumn rain. The garden is responding accordingly.
  For years I had a Pen pal from the Zeeland area. Last year is the first year I haven't heard from her at least at Christmas. I often wonder what happened to her.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ooit met een stel vriendinnen en tuinreis gemaakt naar Engeland en wat heb ik daar van genoten. Maar een bezoek aan een fijne kwekerij is ook niet te versmaden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat de tuinreis weer niet door kon gaan. Je fantasie laat je niet in de steek, gelukkig, de kanaaltunnel verbeelden onder de Westerschelde, haha. Je hebt het toch leuk gehad op tuinreis in Nederland!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten