Op zoek naar een tuinbeeld?

Misschien ben je op zoek naar een tuinbeeld. Ik ben er niet naar op zoek, maar het is altijd leuk om de beeldententoonstelling van Art Zuid te bezoeken in Amsterdam. Het is een tentoonstelling in de openlucht, waar je t/m 18 oktober 2021 elke dag -gratis- naar kan gaan kijken. Wellicht is er iets bij voor jouw tuin.

 

Net als ik aan kom lopen zijn ze bezig een beeld van Klibansky te plaatsen. Een grote dieplader staat in de middenberm van de Apollolaan geparkeerd. De chauffeur manoeuvreert nonchalant met een joystick het witte beeld van de wagen.

 

De vrouwenbeeltenis heeft klassieke trekken. Op de sokkel staat geschreven: For The Most Beautiful One. Is het Venus? Voorzichtig wordt ze op de sokkel geplaatst. Maar er ligt nog iets op de dieplader. Een gouden hoed? Het is een masker. Tot mijn ontzetting verdwijnt haar prachtige gezicht achter een masker van goud. Wat jammer.

 

Iemand vraagt aan de kunstenaar wat de betekenis is van dit beeld. Ik kon het helaas net niet verstaan. Dus moet ik er zelf een beetje naar raden. 

Heeft elke mooie vrouw een masker op? 

Of gaat wellicht iedereen schuil achter een masker? 

 

Fijne week!

Hetty

Nieuwe lezers die zich afgelopen week hebben opgegeven, van harte welkom op mijn blog.

For The Most Beautiful One
Is het Venus?

For The Most Beautiful One. Klibansky

Het is een gouden masker.

For The Most Beautiful One. Klibansky
For the Most Beautiful One. (Klibansky)

Margriet: De lavendel snoei ik zodra deze is uitgebloeid. Ik knip flink terug. Lees alles hierover op mijn post van 2020; Wanneer moet ik lavendel snoeien.
Thuul: Die klimrozen zijn schoonheden en wildebrassen. En ze komen van die wildheid nooit meer af! Zeg het maar niet tegen je man.
Jan: Zien snoeien doet... bloeien.... of nog harder groeien!
Lisa: The clematis on the opposite of the rose is a late flowering one. They never flower together. But that does not matter. It is a pale purple one; beautiful. I will show you later in the season.
Radka: I write my blog to share the love of gardening.
Zem: Zo stoer ben ik nou ook weer niet. Ik ken de ongekende groeikracht van deze roos. De roos is met de regen van afgelopen week alweer gegroeid.  





 

Reacties

  1. That is a beautiful woman they covered up with the mask. I like the mask too though. It seems to be a two in one sculpture.
    I am amazed that people have jackets and coats on at the installation. It must have been cool in the rain.
    Cheers, and have a great week.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zonde van dat mooie gezichtje van dat beeld! Naar de betekenis zullen we moeten raden als jij het niet weet! Misschien dat er achter elke façade iets moois schuil gaat...Ik heb je blog over lavendel snoeien even na gelezen. Ik had van een kweker in Bruinisse te horen gekregen dat ik na de bloei alleen de bloemen met stelen af moet knippen, dan gaat hij nog een keer bloeien. Dan in de winter zo drastisch snoeien als jij doet. Alleen zijn ze dit jaar niet goed terug gekomen, misschien door de vorst. Ik heb een hele rij weg gedaan en jonge planten gekocht. Dan ga ik daarmee jouw manier eens uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten