Online bestellen.


Normaal koop ik altijd in een winkel. Maar omdat alle tuincentra dicht zijn moet ik nieuwe wegen inslaan. Ik ben online gaan bestellen.

De eerste bestelling plaatste ik in januari. In een boek lees ik over een judaspenning met donker blad. Meteen surf ik over het web en vind zowaar die plant! Ze gaan in mijn virtuele winkelmand, ik betaal en wacht….

 

De pakketpost brengt me de bestelling. Daarna begint de “unboxing”. Voor wie niet weet wat dit is, unboxing is een hype op internet; filmen hoe je een pakketje uitpakt. Ik vertel het jullie liever, want als er een pakketje komt, denk ik aan uitpakken en niet aan filmen! 


Bovenop ligt een dikke laag vloeipapier. Ik hou van vloeipapier. Waarom kan ik niet uitleggen. Daaronder zitten de potjes met de planten. Ze zijn tegen de wanden van de doos geplakt en met noppenfolie omwikkeld tegen de kou. Wat een kunstwerkje. Ik plant de liefdevol ingepakte planten meteen in de tuin.Een paar weken later… 

 

Aangemoedigd door het succes met de planten bestel ik een boom (Cercis). Ik let deze keer goed op hoe groot de pot is waarin deze boom wordt geleverd. Na het debacle met de enorme pot van de Albizia van afgelopen herfst, ben ik voorzichtig (Lees het verhaal terug) De pot van de Cercis is 38 cm in doorsnede. Dat kan ik aan. 

 

Als afgelopen dinsdag de auto komt voorgereden sta ik al op de uitkijk met de spa in de hand. De boom ziet er prima uit en de pot is inderdaad slechts 38 cm. Een gat is snel gegraven en de boom gaat dezelfde ochtend nog de grond in.


 

Is er nog meer te bestellen? Is dat een vraag? Dahlia’s natuurlijk. Perfect voor online bestellingen. De keuze is enorm ( ferdinandushof) en ik bestel er 18.  Elke dahlia heb ik in een 2 liter pot geplant en in huis bij de verwarming gezet. Dahlia’s houden van warmte. Ik ga elke dag kijken of er al iets boven komt, maar ik zie nog niks. Toch maakt het me gelukkig. 

En dan tenslotte zaden… waar is de tijd dat ik de marktkramen afstruinde op zoek naar iets leuks? Dat ik doolde in donkere winkels, in tuincentra, of in de keurige winkel van de hortus? Nu bestel ik alles vanaf de bank. Bijna wekelijks kleppert de brievenbus en valt er een enveloppe op de mat, waaruit een zakje zonnebloemen, Zinnia’s, Griekse basilicum, blauwe winde of goudsbloemen tevoorschijn komt. Online bestellen, het went.

 

Mijn man stond echter gek te kijken toen hij het bankafschrift zag. Een overboeking naar Tuinkabouter Chrisje?

 

Ach, persoonlijk vind ik het wel wat hebben, online zaken doen met een tuinkabouter!


Fijne week

Hetty

romantische rozentuin

Nieuwe volgers die zich verleden week hebben aangemeld van harte welkom.

Zo ging dat vroeger in een winkel.

Mijn comments op jullie post:
Zem: Goed om te weten dat jouw vogels ook zo slordig zijn. Ik moet het dus accepteren.
Lisa: As soon as the snow has melted you can start ordering online too!
Onbekend: Wat erg dat je de sneeuwklokjes niet kon zien. Misschien verdwenen in de virtuele wereld! Hoop dat je mijn online bestellingen wel kan zien. Het wordt een feestje!
Margriet: Dit is wat voor jou; online bestellen. Kan vanaf de bank. Zaaien in de vensterbank en elke dag kijken of er iets opkomt. Beterschap. 
Carina: Wat jammer, ik heb geen instagram. Succes met het posten van je nieuwe tuin! Het goudhaantje heb ik echt nooit gezien. Ik denk dat hij hier niet woont, anders had ik hem wel een keer gespot. Het is een beauty.
Jan: Wat een avontuur in jouw kippenhok.

Rageren? Kan ook d.m.v het contactformulier helemaal onderin.


 Reacties

 1. Online bestellen doe ik ook sinds Corona zijn intrede nam. Niet bij kabouters[☺], maar soms bij andere bloggers of zadenhandels. We bestelden zelfs patentkali en kippenmest in balen van 25 kilo, die komen morgen.Toch zal ik blij zijn als we weer eens naar Vreeken kunnen, lekker snuffelen tussen al die zakjes zaden.! Ik lees dat je de dahlia's al in de aarde hebt, moet ik dan ook snel gaan doen begrijp ik. Had ze niet allemaal uit de grond gehaald, dus ben benieuwd of ze nog leven na de vorst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hetty, I have already bought the seeds from online I want for this year. It can be a bad thing by looking at all of those gorgeous flowers on the seed packets. I am sort of glad that the Dahlia bug hasn't bitten me yet. They are all so pretty I wouldn't know which ones I want. I am sure I will be getting some plants in the near future too. The snow has melted and I have some crocus blooming already. Yipeee..... Have a great week.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn bij de lidl geweest voor bloemzaadjes. Livia wilde iets planten. Binnen 2 dagen waren de eerste zaadjes al ontkiemt. We gaan (elke) dag met haar kindergieter naar buiten. Ik heb de zakjes weggegooid dus het wordt een verrassings bloembak.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk hé? zo online bestellen. Ik deed dit al regelmatig. Heb heel veel plantjes op marktplaats bij verkopers besteld soms voor 50ct soms voor 1 euro of iets duurder. Op die manier een groot stuk van de tuin vol gezet (op deze manier was het nog enig zins betaalbaar).
  Inmiddels is een groot deel al zo hard gegroeid dat ik er nu zelf stekken van neem en deze ook weer verkoop. Kan ik daar mooi weer organische mest van kopen. Heb besloten om dit jaar een stukje van de tuin als pluktuin te gaan gebruiken. Nu dus de eerste dahliaknollen en zaadjes aangeschaft. Kan niet wachten om te gaan plukken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk, dat online bestellen - al gaat niets boven écht kwekerijbezoek.
  Van de Cercis zul je veel plezier gaan hebben. Als deze eenmaal goed is aangeslagen na een paar jaar, is deze struik sterk, mooi en hier ook nog droogtebestendig.
  De donkerbladige judaspenning is wel heel zorgvuldig verpakt: een webwinkel om met vertrouwen te durven kopen. Wil je verklappen welke goede webwinkel dat was, Hetty?
  Geniet van het doorbrekende voorjaar!
  Hartelijke groeten, Zem.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten