September. Bloemen overal.

september bloemen

De schitterende nazomerdagen hebben de bloemen in mijn tuin getriggerd om nog een keer te knallen. Ze openen hun knoppen voor de grande finale. Echter, niet alleen in onze de tuin is het genieten.

 

Afgelopen week hebben mijn vriendinnen en ik de pluktuin van Hof Hazenberg te Aagtekerke bezocht. Vanaf mijn huis, is het met de auto slechts een kwartier rijden. Eerst hebben we ons in de boomgaard laten verwennen met koffie en zelfgebakken perentaart. Daarna gaan we met de snoeischaar los in de pluktuin. De éénjarigen in de enorme pluktuin van Hof Hazenberg bloeien uitbundig. Alsof de herfst nooit zal komen.

 

Die overvloed; zinnia’s, dahlia’s, grassen, zonnebloemen, kattensnorren, droogbloemen, korenbloemen, te veel om op te noemen. En alles mag je plukken. Hebberig knippen we grote veldboeketten van het land. Ik kan je verzekeren, tuinvrouwen worden hier extreem gelukkig van.

 

Thuisgekomen heb ik de vazen gevuld met de veldbloemen. In de kamer staat een boeket met vrolijke kleuren en in de keuken een vaas met gele bloemen. Bloemen overal.

 

Echter, het is niet alleen maar ontspannen bloemen knippen, ik heb ook hard gewerkt. De lege border die ik jullie verleden week heb laten zien is opnieuw ingeplant. Deze tijd van het jaar is ideaal om te (ver)planten. De grond is nog warm waardoor de planten snel zullen aanslaan. Helaas is het wel wat aan de droge kant, dus giet ik voordat de plant erin gaat een flinke scheut water in het plantgat. Dan is het water precies daar waar het nodig is; aan de wortel. 


In gedachten zie ik de border al in bloei. Want zo heb ik het het liefst. Bloemen binnen en bloemen buiten!


Fijne week

Hetty

romantische rozentuin

Volgers die zich deze week hebben aangemeld, leuk dat je erbij bent en van harte welkom!

pluktuin
Pluktuin Hof Hazenberg. Zo ver je kunt kijken staan er bloemen.
veld bloemen in een vaas
Zo mooi
veld bloemen in ee vaas
Bloemen in huis.....
Nog meer...
veld boeket
en een boeket om weg te geven..
In de tuin, Clematis met vlinder klein blauwtje.
Dahlia met Gaura
Herfstasters beginnen te bloeien.
Rozen geven een laatste show weg.
En er is gewerkt, border ingeplant.

Mijn comments op jullie posts:
Zem: Ik denk dat ik deze vlinder wel eens heb gezien, maar zo mooi tegen die achtergrond! Het is een plaatje. Mooi gezien.
Margriet: De appels die ik heb zijn rode van Boskoop, een soort Goudreinet en zoete Hollaers. De laatste is een oud onbekend ras. Lekkere hand appel.
Lisa: No worry about the moth, it only likes box. So my plants are safe! 
Susan: Geen nieuwe heg ipv de buxus zoals je kan zien op bovenstaande foto. Meer bloemen, je begrijpt zeker wel waarom.
Nicole: Ik heb bodembedekkers rond de boompioen geplant. Zorg ervoor dat de boompioen niet wordt overwoekert door je bodembedekker. Geef de stam van de boompioen wat ruimte om te kunnen groeien. Wanneer de boompioen groter wordt en de bodembedekkers minder licht krijgen verdwijnen ze. Zo gaat dat in de natuur! 

 

 

Reacties

  1. Heerlijk om zo'n pluktuin te bezoeken.Daar zou ik ook hebberig van worden.Je tuin is prachtig met al die bloemen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. What fun you had at the picking garden. The flowers are gorgeous. I wish we had something like this around here. Your new border planting will be wonderful. I can't wait to see it next year all abloom.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten