Groen van jaloezie.

Hortensia Annabelle groen verkleurd

Voordat ik bij onze oudste dochter nog maar heb aangebeld zie ik het al door het raam. Die ANNABELLEN! ( Hortensia Annabelle) Ze staan in de achtertuin tegen het zwarte schuurtje op hoge stengels te shinen. Verbijsterd kijk ik ernaar.

 

Nu moeten jullie weten, deze Annabellen stonden eerst in mijn tuin! Ondanks dat ze op een donkere plek stonden, deden ze helemaal niet goed. Ze werden niet zo groot en de bloei viel ook jaar na jaar tegen. De grond is te zwaar en bovendien hebben ze veel meer water nodig dan dat er uit de hemel valt; en ik geef ZEKER te weinig. De Annabellen moesten weg.

 

Mijn dochter wilde de in ongenade gevallen Annabellen graag adopteren. In haar achtertuin werd een rij tegels gelicht en vervolgens wat potgrond door het zand gemixt. De kleine stekken geplant en warempel…. Ze sloegen allemaal aan.

 

In een paar jaar zijn ze uitgegroeid tot forse planten. Groen van jaloezie kijk ik naar de enorme bloemschermen die er nu aanzitten. Zo groot heb ik ze nooit in mijn tuin gezien. Ik vraag mijn dochter of ze de Annabellen water heeft gegeven in deze droge hete zomer. Maar dat is niet het geval. De Annabellen houden gewoon meer van haar tuin! ‘


‘Je mag wel wat bloemen meenemen mam,’ zegt mijn dochter. Ik knip één grote bloem af; om te drogen. Thuisgekomen zet ik de bloem in een vaas met heel weinig water. De bloem moet namelijk langzaam verdrogen. Daarom haal ik al het blad van de bloem, anders gaat de verdamping te snel. Overigens zijn september en oktober de beste maanden om hortensia’s te drogen. 

 

Ik kijk naar buiten, naar de plek waar vroeger de Annabelle stond. Er staan nog twee zielige bloemen te bloeien.

 

Ik ben dan wel groen van jaloezie, maar het geeft toch een fijn gevoel dat mijn Annabellen zo goed terecht zijn gekomen.

Fijne week,

Hetty

nieuwe volgers, welkom en veel leesplezier.

Romantische rozentuin

Hortensia Annabelle zomer
Foto Yvonne de Ruiter
Hortensia Annabelle in de zomer.
Hortensia Annabelle zomer
Foto Yvonne de Ruiter
Prachtig tegen de zwarte schuur
Hortensia Annabelle
Foto Yvonne de Ruiter
Geen water gekregen!!
Hortensia Annabelle
Afgelopen weekend...
Hortensia Annabelle verkleurd
.....Ik ben groen van jaloezie!
Hortensia Annabelle drogen
In het keukenraam droog ik de hortensia. Een klein beetje water is genoeg.
Hortensia Annabelle
Hortensia in mijn tuin. Dezelfde plant, wat een verschil!

Mijn comments op jullie posts: 
Jan: Ben je helderziend? Ik heb inderdaad een Albizia besteld! Vrijdag komt de boom aan als het goed is. Doe jij voorzichtig met die bessen proeverij?
Zem: Ik heb geen kas om de tomaten in te kweken. Ze staan zo in de grond. De planten heb ik van mijn jongste dochter gekregen. Ze heeft zaad in Italië gekocht en de planten zelf opgekweekt. De naam? Tja, het zakje waar dat opstond is zoek. Komt me bekent voor. Maar als ze het vindt dan zal ik de naam vermelden in een van mijn comments. Kijk voor goede tips op een van de YouTube filmpjes van Angelo Dorny. Hij is een tomatenliefhebber van de bovenste plank. Enig om naar te kijken, vooral op regenachtige dagen! 
Antw: De tomaat heet Pomodoro costoluto di Parma.
Lisa: We have had a lot of rain last week. (50 mm in one night.) Planting is no problem anymore. Hopefully you have had some rain too!
Groengenot: Vervelend dat het soms niet lukt om commentaar te geven op mijn blog. Maar dit keer is het aangekomen en heb ik het gelezen. Ik lees ook trouw jouw blog. Leuk om die heel andere invalshoek van jouw manier van tuinieren te lezen.
Margriet: Je dochter zegt hetzelfde als de mijne: trouwe lezers, dat is toch waar je het voor doet? Lekker doorgaan zo, ik lees altijd jouw blog. Bedankt!

 

Reacties

 1. Kleine troost, ook ik heb enig zins een haat liefde verhouding met mijn Annabellen. Op de ene plek doen ze het fantastisch op de andere plek zien ze er niet uit.
  Zie dat u binnenkort een albizia krijgt, wij hebben er 3 staan en ze zijn fantastisch, ze hebben dit jaar zeker 2 maanden volop gebloeid. Zo mooi. Klein advies, wel even aanplanten met goede grond.
  Hartelijke groet, Carina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Hetty, That is an outstanding Annebelle. I have an Annebelle too. It has only had such large blooms one year. The conditions must have been right that year. This is is more typical. There are lots of blooms but much smaller. I don't water much either. Mainly I water the new plants or if plants look like they are suffering. Not much rain here. We are in a slight drought. Have a great week.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wist niet de Annabel op een donkere plek moet staan. Heb er bij mijn dochter [bij haar nieuwe huis] in de tuin 1 geplant, juist op een zonnige plek,eens kijken hoe dat gaat dan volgend jaar

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten