In trendy restaurants is het hip om tussen de groenten op je bord, bloemen te serveren. Bloemen met groenten op je bord. Het lijkt een vreemde
combinatie. Maar eigenlijk smaken de bloemen best lekker.
Ik heb het tegenover gestelde gedaan. Ik heb groenten tussen de bloemen gezaaid. Dit voorjaar zaaide ik namelijk worteltjes tussen de bloemen. Het leek me erg lekker om tijdens het tuin werk af en toe een worteltje te eten. Nu is een worteltje heerlijk, maar het blad is ook verbluffend mooi. Daar moet ik toch iets mee kunnen?
Ik heb het tegenover gestelde gedaan. Ik heb groenten tussen de bloemen gezaaid. Dit voorjaar zaaide ik namelijk worteltjes tussen de bloemen. Het leek me erg lekker om tijdens het tuin werk af en toe een worteltje te eten. Nu is een worteltje heerlijk, maar het blad is ook verbluffend mooi. Daar moet ik toch iets mee kunnen?
Bloemen op je bord, dacht
ik, dan kan groente blad wel in de vaas. Ik zette het decoratieve blad
van de worteltjes tussen de rozen en dahlia's. Geweldig mooi!
Bijkomend voordeel, het worteltjes blad staat minstens een week op de vaas.
Na dit succes slaat mijn
fantasie op hol. Waarom dan ook niet de worteltjes in de vaas gezet? Dat is nog
eens origineel! Ik pluk -om in het thema te blijven- nog wat blad van de
snijbonen en enkele bloemen van de rucola. Dan schik ik het bij elkaar in een mooie glazen
vaas.
Wat denken jullie na het
zien van de foto’s. Zou dit een nieuwe “bloemschik trend” kunnen worden of blijft het
een hersenspinsel van een maffe tuinfreak.
Wanneer je de volgende keer worteltjes
koopt, ben ik benieuwd wat jouw antwoord is op de vraag van de groenteman: “Loof
eraf?”
Worteltjes loof in de tuin.
Worteltjes loof in de vaas met roze bloemen.
Het is een goede vuller.
Of een combinatie van worteltjes loof met witte bloemen in een oud blikje.
Het is prachtig blad!
Groenten boeket. Worteltjes, rucola bloemen en blad van snijbonen.
De worteltjes in de glazen vaas.
Rucola bloemen, zo mooi!
Het is heel bijzonder op tafel.
Oost-Indische kers met sla en boontjes. De bloemen smaken peperig.
De bloemen van rucola smaken net als rucola!
Veggies and flowers. A tasteful combination.
In trendy restaurants nowadays it is very common to serve flowers with your
vegetables. Flowers served on a plate together with vegetables. It seems a
strange combination. But actually, these flowers taste pretty good.
On my turn I have done the opposite. This spring I sowed carrots amongst
the flowers. Occasionally eating a carrot during the gardening jobs seemed very
nice to me. Well indeed, a carrot every now and again is delicious, but the
foliage is utterly beautiful too. But, I feel I have to do something with its
wasted foliage!
I thought, flowers on your plate, why not put vegetable leaves in a
vase? The decorative carrot leaves between roses and dahlias, it is just stunning!
An additional benefit, the carrots leaves survive at least one week in a vase.
Following this success my imagination runs wild. How about putting the
carrots in the vase too? Now that's original! To keep close to the theme I also
pick a little bunch of runner beans leaves and some flowers of rucola. I
arrange it all together in a beautiful glass vase.
Once you have seen the pictures, do you think this could be a new "flower-arranging
trend" or is it just a figment of a wacky garden freak?
I wonder, next time you buy carrots, what will your response be being
asked by the grocer: "Do you want the foliage off?"
Leuk gedaan Hetty, wat een goed idee van dat worteltjesloof, een mooie groene vuller.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Janneke
Erg leuk, een nieuwe trend, ik denk het wel.
BeantwoordenVerwijderenVooral de peentjes op glas vind ik leuk.
Gr Jan(wilde een Tuin)
Werkelijk prachtig.
BeantwoordenVerwijderenDit zou een erg mooie trend zijn.
Dus wie weet.
Groetjes Ans
This is so creative - I love it! The foliage alone makes a very attractive addition - I bet the carrot-fragrance is good too, but carrots in a vase? Fabulous!
BeantwoordenVerwijderenIk zou wel mee kunnen gaan met je trend hoor...superleuk!
BeantwoordenVerwijderenAlleen....eet je die worteltjes dan nog op??
groet Trijnie