Warme wind.Er waait een hete wind uit Frankrijk…. Afgelopen woensdag was het om 12 uur ’s nachts nog tegen de 30 graden. Het is koeler in huis dan aan zee!

Er waait een hete wind uit Frankrijk…. Arme planten. De Hortensia hangt slap in de border. Veel te heet en veel te droog. Ik geef in de ochtend wat water; het is overleven.

Er waait een hete wind uit Frankrijk…. De Romneya kan de hitte wel waarderen. Deze plant die oorspronkelijk uit California komt weet wel raad met wat warmte. Uitbundig staat hij te bloeien tegen het huis.

Er waait een hete wind uit Frankrijk….Fruit en bloemen zijn heel goedkoop. Ik koop beide! Heerlijk .

Er waait een hete wind uit Frankrijk…. Tour de France renners uit de hele wereld rijden van Utrecht naar Zeeland en finishen op Neeltje Jans, dichtbij ons huis. Ze gaan verder naar Frankrijk; tegen de wind in.

Er waait een hete wind uit Frankrijk… Een kat ligt te slapen in de schaduw onder een auto.  Als ik een foto van de kat maakt kijkt hij me verstoord aan. “Ga toch naar zee”, zeggen zijn ogen.

Er waait een hete wind uit Frankrijk…..

Ik doe wat de kat zegt. En ga zwemmen in zee.
Romneya, 


geen problemen met de hitte.


De kat ligt te slapen onder de auto.


Spotgoedkoop, bloemen....


....en fruit!

De rozen hebben het prima met dit droge weer.


Genieten.


In het zomer licht


Klaprozen en zomeraster.En dan naar zee.

Reacties

hagen vår zei…
Hei!
Beautiful summer pictures.
Hilsen Anne
Leuk geschreven en mooie foto's Hetty. Verbazingwekkend hoe alles ondanks de droogte toch groeit en bloeit hè. Groetjes, Arina
Wat heb je dit leuk geschreven,Hetty.
En ja,we hebben volop zomer.
Het is nu wel koeler geworden,maar het
blijft aangenaam.

Groetjes Ans
Janneke zei…
Je hebt deze warme zomerdagen prachtig verwoord Hetty, een duik in zee is nu heerlijk en jij woont er zo dichtbij.....geniet er van!
Groetjes, Janneke
Marjon zei…
Je waant je bijna in Frankrijk bij het zien van deze prachtige foto's...het is genieten van de vele bloemen in de tuin maar ook bij mij de Annabelles houden het niet vol en hangen overdag slap, ik heb er al parasols boven gezet....de rozen vinden het heerlijk en mijn dit jaar geplante Monarda is sinds gisteren ook in de bloei....Je hebt een prachtige post ervan gemaakt en bij jou zijn de rozen betoverend mooi...lieve groet Marjon
Madelief zei…
Een fijne zomer Hetty! Heerlijk om van de tuin, het strand en al het lekkers wat de natuur te bieden heeft, te genieten.

Madelief x
Leuk blogje! bedankt voor het delen (ˆ◡ˆ)
Wat heb je een pracht van een tuin!