Op spitzen. Dansend door de tuin.

Na het zien van het televisie programma "bloed zweet en blaren", over het Nationaal ballet, durf ik dit verhaal bijna niet meer te schrijven. Ik heb namelijk oneindig veel bewondering voor ballerina’s. Maar toch......hier is mijn verhaal.

Het is nu tijd om de tulpen te koppen. Daarmee bedoel ik, dat ik de bloem weghaal van de uitgebloeide tulpen. Het valt niet mee om me een weg te banen tussen al die honderden tulpen in een border van 5 m. breed.

Misschien heb ik teveel fantasie, maar ik stel me voor dat ik op spitzen door de border kan trippelen, heel sierlijk buk en een uitgebloeide tulp afbreek. Geen tulp wordt beschadigd met de smalle spitzen aan mijn voeten. Dit alles in mijn fantasie natuurlijk. De werkelijkheid is dat ik op een paar lompe tuinlaarzen voorzichtig door de border stap en telkens op een nog bloeiende tulp trap.

Spitzen. Hoe zou dat aan je voeten voelen? Pijnlijk, zegt mijn oudste dochter. Toch wil ik ze eens passen. Natuurlijk durf ik niet naar een winkel om het te vragen. Ze zien me aankomen! Tuinvrouw wil spitzen passen. Ik bestel ze over het internet en na een paar dagen, komt de postbode het pakket bezorgen.

Ik ga meteen passen. De voorschoen is keihard. Het valt niet mee mijn voet erin te wurmen. Het lijkt net of je voet in een te klein bloempotje wordt geplant. Au! Ik probeer als een echte ballerina op mijn tenen te staan. Voorzichtig. Ik hou me vast aan het aanrechtblad en steun met mijn andere hand op de keukentafel. Dan sta ik op mijn spitzen! Pijnlijk? Het is gewoon niet te beschrijven. Het doet ZEER! Ik doe ze zo vlug mogelijk uit.


Conclusie:  alleen in mijn fantasie kan ik met spitzen aan mijn tulpen koppen. Voor het echte werk moet ik gewoon mijn lompe laarzen aan!

 

                                                Informatie over de tuin klik hier:

Tulpen veld. Hoe moet ik daar doorheen?

Deze tulp moet zeker gekopt worden.

Dromen...Als ik op spitzen door de border kon....

De realiteit: lompe laarzen.

Mand met uitgebloeide tulpen.

Reacties

 1. Liever op stoere laarzen door de tuin dan spitzen. Net als jij heb ik enorm respect voor balletdansers! Bij mij zijn de tulpen ook bijna uitgebloeid. Er staan er nog een stuk of zes in bloei en daarna is het gedaan. Hoe lang laat jij ze na het koppen in de grond staan? Ik heb daar eigenlijk geen idee van....

  Fijne week!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je moet ze helemaal laten afsterven. Maar rooien kan ook en volgend jaar nieuwe erin. Voor jou is dat misschien de beste/mooiste optie.
  Groetjes,

  Hetty

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten