Lentekriebels in januari?

De winter is tot nu toe zacht. Als ik naar buiten loop hoor ik de vogels. Ze maken typische voorjaarsgeluiden. Hebben ze nu al lentekriebels?

Om van de tuin te genieten moet ik op mijn buik liggen. In de voortuin bloeien de sneeuwklokjes, de eerste bode van de lente. Deze sneeuwklokjes heten Galanthus elwesii. Ze kunnen beter tegen droge omstandigheden en zijn wat groter dan de gewone sneeuwklok. Galanthus elwesii valt lekker op. Daar hou ik van in deze tijd van het jaar.

Onder de pruimenboom bloeien enkele cyclamen in teer roze. Schattig die kleine bloemen. In de potten verderop zie ik een bloem in de Lathyrus vernus. Een onbekende maar fantastische voorjaarsplant. Straks zal deze uitbundig bloeien met de botanische tulpen die ik erbij heb geplant. Onder de Taxushaag bloeit warempel een vergeet-me-nietje.

Tegen het huis, zie ik de groene bloemen van Helleborus corsicus. De plant heeft zich in een spleet tussen de muur en het pad gevestigd. Een plant met eigen initiatief! De bloemen van de Helleborus hangen altijd naar beneden om het stuifmeel te beschermen tegen de regen. Als ik op de grond ga liggen kan ik de bloemen fotograferen.

Van de grond krijg ik geen lentekriebels. Die is nat en koud.

Maar voor mijn planten, ga ik door het stof!

                                               romantischerozentuin.nl
 
Galanthus elwesii.

Sneeuwklokje Elwesii.

Nog meer sneeuwklokjes.

Tuincyclaam in teer roze.

Close up tuincyclaam.

Bloem in Lathyrus vernus, een onbekende voorjaarsbloeier.

Vergeet-me-nietje in januari, nu al in bloei.

Helleborus corsicus, ik ga door het stof.

De plant heeft zich in een spleet tussen het huis en het pad gezaaid.

Reacties

 1. Zo, wat heeft die Lathyrus vernus een vroege start, komt wellicht doordat ze in een pot staat en je Galanthus elwesii ook al zo ver. Ik moest wel lachen hoe je foto's van de Helleborus maakt, ik lig dus ook plat op de grond, lekker nat en modderig. Probeer de bloemen altijd voorzichtig naar boven te draaien, wat me nooit lukt want ze springen gelijk weer naar beneden.
  Groeten, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Hetty, wat een leuke tuinverhalen en mooie foto's! Ik kwam toevallig op je site omdat ik zocht naar een piramide voor een tuin. Ik zag dat je 'm zelf hebt gemaakt. Knap! De passie voor tuinen delen we onmiskenbaar. Misschien vind je het leuk om ook eens op mijn blog te kijken: tuindesign.blogspot.nl/ Ik zal jouw blog in de toekomst in ieder geval vaker bezoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat heb jij een heel andere invalshoek over tuinieren. Ik volg je!

   Verwijderen

Een reactie posten