Oktober is druk, druk, druk.

Was September een maand van relaxen en wachten op regen, oktober is amper begonnen of het zweet staat al op mijn rug! 

 

Na de eerste bui haast ik me om de rozen patentkali te geven. Zo gaan ze sterk de winter in. Het gras wordt bemest met gazonmeststof Najaar. De volgende dag steek ik de laatste planten die recent zijn aangeschaft in de grond. Ik ben er nog niet klaar mee, of de postbode staat al voor mijn deur. De bloembollen!

 

Wanneer ik het pakket uitpak bemerk ik tot mijn schrik, dat enkele soorten niet geleverd zijn. Wat blijkt, de tulpen oogst is slecht en sommige tulpen zijn niet te krijgen. Met mijn kleur schema’s duik ik achter de computer en zoek koortsachtig naar alternatieven. Dat lukt. 

 

Mijn plan is, om dit jaar extra veel tulpen in potten te planten. Ik plant de bloembollen in plastic containerpotten zodat de terracottapotten niet buiten hoeven te blijven. Daarom zoek ik in mijn depot naar de juiste maat container voor elke terracottapot in mijn tuin. Na verloop van tijd duizelt het me. Moesten die beige potten nou in ….. of toch die grijze….. Het is het beste om mij niet te storen als ik met zoiets bezig ben. Er komt soms stoom uit mijn oren!

 

Als alle geschikte containerpotten apart staan begint het te stortregenen. Een goed moment om naar het bedrijf te rijden waar ik altijd potgrond koop. Zodra het droog wordt kan ik - wanneer ik zin en tijd heb- beginnen om de bloembollen te planten. Acht zakken potgrond gaan in de achterklep. Mijn arme Fiat zakt ervan door.

 

Het is oktober; de herfst is begonnen. En het luie september zweet? 

 

Dat komt er nu uit!

Fijne week 

Hetty

romantische rozentuin

Nieuwe volgers, veel leesplezier!

Containerpotten uitgezocht. Daar mag niemand aankomen!
Hier zie je hoe de container precies in de terracotta pot past. Dat werkt fantastisch.
Afgelopen voorjaar. Als je goed kijkt zie je de rand van de plasticpot in de terracottapot.
Afgelopen week. Het pad waar ik mee bezig ben geweest is klaar.
Een chrysant uit de supermarkt brengt herfstsfeer in de potten op het terras.
Toch bloeien er nog enkele rozen
Herfst. Spinnenweb.
Warme herfstkleuren..........
....... in de vaas.
Aconitum; monnikskap mooie herfstbloeier. 
En deze goudsbloemen, bloeien al vanaf het voorjaar! Toppers.

Mijn comments op jullie posts:
Zem: Nu valt er genoeg regen. Toch is de grond op zo'n 25 cm nog droog. Daar komt met deze buien vast verandering in.
Margriet: Er is waarschijnlijk een zaadje van de Ipomea in de grond terecht gekomen net naast de dahlia. Ik vond het wel leuk. Het valt mij op hoe droog en heet de blauwe winde kan staan. Daar ga ik volgend jaar mee experimenteren. Misschien zaai ik de zaden wel bij alle dahlia's. En weet je, geen slak die er van de blauwe winde eet. Daar kunnen we wat mee!
Marthy: Ik hoop dat je nog lang in Bretagne blijft. Elke ochtend die mooie plaatjes op jouw blog, het is net of ik er zelf bij ben. Zoveel herinneringen!
Lisa: This week more treasures from my garden. The Autumn colours are so vibrant. Do you have flowers blooming in your garden?
 

Reacties

 1. Wat een goed idee die bollen in passende plastic containers voor de terra cotta potten die anders altijd groen uitslaan. Ik heb alle tulpen in het voorjaar na de bloei uit de grond gehaald. Die liggen in mijn kelder, te wachten om de grond in te gaan. Eind van de week nog wat oudewijvendagen hoorde ik bij het weerbericht, dus mooi klusje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig heb je regen gekregen.
  En dan komen er nog een aantal dagen mooi weer aan het einde van de week: ideaal voor de laatste tuinklussen.
  Ik loop ook steeds met grote potten te sjouwen om te bekijken wat waarin moet ; - )
  Net zoals jij heb ik ook een aantal tulpjes en alliums in potten gezet. Al was het alleen maar om ze bij het aanbreken van het volgende voorjaar goed in het gezicht te kunnen zetten.
  Veel succes bij alle werkzaamheden!
  Hartelijke groeten van Zem.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor dat we uit de Ardèche vertrokken heb ik nog wat zomerbollen kunnen poten. Ik bestelde ze bij Bakker Frankrijk en ze kwamen van Bakker Lisse. Daar moest ik wel om lachen. Vroeger heb ik in een schoolvakantie met een zusje en buurmeisjes daar een paar weken bollen ingepakt, iedere ochtend vroeg op de fiets vanuit Noordwijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. You have more flowers blooming in your garden than I do in mine. I have asters, persicaria red dragon, colcochium and the few remaining annuals in pots. Not too much excitement at this time of year.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten