Sneeuwklokjes in de vaas.Het ijskoude weer van verleden week is verdwenen. Opeens waait er een wind vanuit de Spaanse Costa’s! Hola Primavera. In een paar dagen tijd zijn we van de winter naar de lente geswitcht. De sneeuwklokjes zijn vanonder de sneeuw tevoorschijn gekomen. Met 15 graden op de thermometer bloeien ze volop; alsof er geen vorst is geweest. 

 

Boerenkrokussen (crocus tomassinianus) en sneeuwklokjes staan samen in een wilde mix. Beide bolgewassen breiden zich spontaan uit. Sneeuwklokjes kan je nog sneller vermeerderen door ze uit te graven, te splitsen en iets uit elkaar opnieuw te planten. Vreemd genoeg is februari hiervoor de beste tijd. De sneeuwklokjes groeien en bloeien gewoon door na het verplanten alsof er niets aan de hand is. Ze lijken teer, maar het zijn taaie bolgewasjes!

 

In de tuin heb ik enkele bijzondere soorten sneeuwklokjes staan. (Zie foto boven). Ik heb jaren geleden op een sneeuwklokjesbeurs één bolletje van elk soort gekocht. Maar ook bijzondere sneeuwklokjes laten zich eenvoudig vermeerderen. Nu heb ik verschillende grote pollen van deze bijzondere soorten. Als ik die bolletjes allemaal kon verkopen voor de prijs die ik ervoor heb betaald…….

 

Zoveel sneeuwklokjes in de tuin, daar kan je gemakkelijk een bosje van in huis zetten. Dit keer moest ik improviseren, want ik had mijn sneeuwklokjes vazen weggegeven aan mijn dochter. Gelukkig is er altijd wat te vinden in de schuur. Ik ontdekte daar drie bolle vaasjes. Ze zijn eigenlijk om op te hangen, dus ik moest stevig nadenken hoe ik die op een vlakke schaal kon zetten. Een beetje mos op de bodem van de schaal bracht uitkomst. De ronde bodem van de vaasjes blijven er nu perfect op staan. In de vaasjes schik ik vervolgens de sneeuwklokjes. Dat is in een ogenblik klaar.

 

Ik weet het. Sneeuwklokjes bloeien maar een paar dagen in huis, maar dat kan mij niets schelen. Ze zijn zo leuk en zo vlak voor je neus op tafel… 

 

Geniet je er driedubbel van! 


Fijne week

Hetty

romantische rozentuin

Nieuwe volgers van harte welkom op mijn blog en veel leesplezier.

Boerenkrokus en sneeuwklokjes in een wilde mix
Improviseren. Schaal met mos en vaasjes.
Vervolgens sneeuwklokjes in de vaasjes. Klaar.
Sneeuwklokjes op tafel daar geniet je van.
Galanthus Ophelia
Galanthus Dionyssus
Galanthus Mrs. Beatrix Stanley
Een "gewone" Galanthus Elwesii, eenvoudig prachtig!

Mijn comments op jullie posts:

Zem: Wat een heerlijke winterfoto's op jouw blog. Het lijkt allemaal verleden tijd nu de lente doorbreekt. Ik heb nog een vraag over de vogelvoer silo's. Mijn slordige vogels kieperen alles op de grond. Wat doe je daar tegen? Of moet ik dat gewoon accepteren?

Carina: Een goudhaantje in de tuin? Ik ben heel jaloers. die vogel heb ik nog nooit gehad. Prachtig!

Lisa: We have seen the severe winter on the news. Hope you have power and water. I realise how lucky we are to have such warm temperature right now. Stay safe.

Margriet: Wat een pech dat je zo aan huis bent gekluisterd. Alle plannen voor je volkstuin overboord. Sterkte hoor.

Ela: Thanks for your kind comment. You must have had some winter weather in Poland too. Hopefully spring is coming soon.

Reageren? Dit kan ook door middel van het contactformulier helemaal onderin.

Reacties

 1. Wat ontzettend sfeervol zo de schaal met sneeuwklokjes. Ze blijven prachtig om te zien. Het goudhaantje heb je vast wel eens in de tuin gehad maar dan is hij je misschien niet opgevallen. Het is net zo'n klein petieterig vogeltje als het winterkoninkje. Ben je ook actief op instagram Hetty? Ik heb dit sinds een week of 3 ontdekt en vind dit prettiger dan een blog schrijven. Daar ga ik ongetwijfeld de komende tijd foto's van onze tuin plaatsen. Dit omdat je ooit aangaf dat je best nieuwsgierig was geworden naar onze tuin. Hartelijke groet, Carina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke schaal met de sneeuwklokjes. Bijzondere soorten, erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hetty, these are special Galanthus. They look beautiful especially in the little display you made with the moss which is also beautiful by itself.
  It has warmed up here and will continue this week. I went out today to see if my Galanthus are ok and showing themselves yet. Not enough snow has melted. I did see some hellebores peeking out of the snow. A few buds but no blooms as yet. After the snow melts everything will take off no doubt. Have a great week.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het lukt me niet om de foto's te zien... maar alleen de woorden brengen me al dicht bij je sneeuwklokjes, bedankt weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie sneeuwklokjes, vooral ook die, met de dubbele "rokjes".
  Het gekke is, dat mij het enige polletje met een dubbel rokje wordt aangevreten: door wie?
  En je vaasjes doen het wel heel mooi met die sneeuwklokjes erin.
  Wat de vogelvoersilo's betreft: die bij mij op de foto zijn mooi, maar bij het eten wordt enorm geknoeid. V iva ra schijnt schotels te hebben om eronder te monteren. Ik laat het zo, er valt veel op de grond en daar lopen dan weer andere vogeltjes rond, die het daar oppikken.
  Hartelijke groeten, Zem.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten