Een moment van victorie.


Het is weer zover, we zitten opnieuw in lockdown. Afgelopen maandag heb ik vlug nog het een en ander ingeslagen voordat alle winkels dicht gingen. Wat koopt een tuinvrouw? Een zak kalk want dat moet in januari gestrooid worden en potgrond. Wat is een tuinvrouw zonder potgrond als ze opeens iets wil gaan zaaien! Maar het is niet allemaal somber nieuws dat ik jullie deze week vertel. Want juist nu vier ik een moment van victorie!

 

Telkens als ik langs de appelboom loop, maakt mijn hart een sprongetje. Het is niet om de merel die onder de boom naar de laatste afgevallen appels zoekt. Nee… Ik kijk met verwondering naar de maretak die in de boom groeit. Zes jaar geleden heb ik de zaden van de maretak op de appelboom “gezaaid”.(lees hier hoe dat ging) De kleine tentakels die uit de zaden verschenen, boorden zich in de boom. Het jaar daarop verschenen kleine sprieten. En het jaar daarop iets grotere. Zo ging dat jaar op jaar. De maretak is uitgegroeid tot een grote bol. Maar tot mijn teleurstelling nooit met bessen eraan.

 

Echter dit jaar- daarom maakt mijn hart een sprongetje- zitten er ook witte bessen aan.  Dat geeft me een euforisch gevoel. Ik heb mijn eigen maretak gekweekt! Het is een droom die uitkomt.

 

In Engeland is het gebruikelijk om met kerst maretak (mistletoe) in huis op te hangen. Als je eronder staat, mag je zonder vragen gekust worden.

 

Na zes jaar wachten is het eindelijk gelukt om maretak te kweken. Echter, nu hebben we een lockdown vanwege het coronavirus. Dus weinig bezoek en daardoor kan er ook weinig gekust worden onder de maretak.


Daar gaat mijn moment van victorie!

 

Fijne kerstdagen. 

Hetty

romantische rozentuin

Nieuwe volgers, leuk dat jullie meelezen.

In de appelboom, maretak.
Zo mooi die bessen!
Eindelijk mijn eigen bosje mistletoe of maretak plukken...
......... en boven de deur hangen!

Mijn comments op jullie posts:
Margriet: Als de knoppen schuiven betekent: de sapstroom komt op gang en de groene bladeren persen zich naar buiten. De beste tijd om de druiven met zwavel te behandelen is in februari. Ik kan niet reageren op jouw post, misschien komt het toch door bij jou. Of het is verloren in de cyber space!
Sheena: It is like magic! The oasis works really well. The hyacinths are flowering at the moment, but they stand right up like they suppose to do!
Carina: De hyacinten kan je wel kopen in de supermarkt, maar de oase? Misschien heb je nog wat in depot. Succes!



 



Reacties

  1. Toch er onder gaan staan, je weet het maar nooit.

    Gr Jan(Wilde een Tuin)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was een voorrecht om het met eigen ogen te mogen zien. Gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ohhh wat super leuk. Ik las toevallig deze week een artikel over een fruitkweker die ook jaren geleden begonnen was met mistletoe kweken op zijn bomen. Toen dacht ik al, dat wil ik ook op ons appelboompje. Nu kom jij met dit verhaal, echt zo leuk. Waar kun je het zaad van mistletoe kopen of heb je gewoon een besje nodig en plak je dit in de oksel van een tak. Graag jouw advies. Alvast dank.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kan me je euforie levendig voorstellen!
    Je hebt lang moeten wachten, maar het is een prachtige bos maretakken geworden.
    Hartelijke groeten van Zem.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. What a wonderful gift to yourself. The mistletoe is gorgeous. It looks so healthy, and berries this year!! I hope your lockdown isn't too long. It is as bad here. Merry Christmas!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zoveel jaren geduld met nu dit fantastische resultaat.
    Wat een mooi kerstgeschenk.
    Ik kan me voorstellen dat je hier helemaal blij van wordt.
    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb twee reacties van je Hetty, dus het komt wel binnen. Ik had pas nog iemand die dat zei, geen idee wat er mis kan zijn. Bedankt voor je reactie op de druiven, ik ga op zoek naar zwavel. Wat leuk dat het gelukt is met de mistletoe.Bijna zonde om af te plukken lijkt mij!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten