Dahlia's in de vaas.

Dahlia met thalictrum
Zodra de dagen weer een beetje korter worden gaan de dahlia's van start. Ze reageren op het veranderende licht; rechtten hun rug om zich te laten bewonderen met hun vrolijke kleuren.

De trouwe lezers van mijn blog weten dat ik de dahlia's 's winters gewoon in de grond laat zitten. Er gaat er wel eens eentje dood, maar dat weegt niet op tegen het uit de grond halen en opslaan. (op een vorstvrije plek) Ik vind het relaxter om ze in de grond te laten zitten en te hopen op een milde winter.

Met dahlia's is het net zo als met lathyrus. Hoe meer je plukt hoe langer de plant bloeit. Knip daarom altijd de uitgebloeide bloemen weg. En als je op vakantie gaat, vraag een lieve vriendin of buurvrouw om de dahlia bloemen te plukken. Dan heeft zij er plezier van en is er ook voor jou nog wat als je weer terug van vakantie bent.

De eerste dahlia's zijn in bloei en ik zet ze meteen in een vaas. Tenslotte heb je er maar een paar nodig voor effect. Tezamen met  een enkel takje vrouwenmantel is het een zonnig geheel. De bessen van hertshooi geven een kleine herfst touch. 

Want hoe je het ook bekijkt het is half augustus, de zomer is al een beetje op zijn retour!
Fijne week
Hetty
romantische rozentuin.
Volgers die zich afgelopen week hebben aangemeld, hartelijk welkom op mijn blog.
Dahlia
De eerste dahlia in bloei.
Dahlia knop
 Dahlia Preference met vrouwenmantel en bessen van hertshooi in de vaas.
Dahlia knop. Er komt nog heel wat!


Reacties

  1. De dahlia's bij mij in de tuin had ik op een plek gezet met het idee ze daar te laten staan, net als jij. Echter steeds worden de toppen van de stelen afgegeten. Slakken? Ik heb dus geen bloem of knop , alleen wat halfkale stelen.Ik graaf ze denk ik toch maar op en volgend jaar op een andere plek...........

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Such a beautiful combination. Have a great week Hetty.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten