Wat te doen tegen de corona blues.



Ik hoop dat jullie lezers nog niet door het coronavirus zijn besmet. Want het coronavirus houdt ons in de greep. Het leven ziet er opeens heel anders uit dan verleden week. We schudden geen handen meer en niezen in onze elleboog. De beurs is ingestort, musea gesloten, concerten en sportwedstrijden zijn afgelast. Vliegtuigen vliegen niet meer naar hun bestemmingen, scholen en restaurants zijn gesloten. Wat gebeurt er allemaal. Je zou er de corona blues van krijgen.

Behalve dat, maken we ook kennis met de corona hamsteraars. Je vindt ze in de supermarkt. En wat koopt de corona hamsteraar tot mijn stomme verbazing? Wc-papier! Heel veel wc-papier. Psychologen buigen zich over de vraag waarom mensen juist dit item willen inslaan. Ik kan er niet bij. 

Omdat veel mensen thuis moeten werken, zijn er bijkomende voordelen. Deze thuiswerkers staan niet meer in de file en hebben daardoor een uurtje extra tijd. Geniet in dat extra uurtje van de natuur buiten. Kijk naar de knoppen van de bomen; ze staan op springen. Maak je hoofd leeg in de frisse buitenlucht. Of werk een uurtje in de tuin. Maai het gras en ruik de lente. 

Ik heb viooltjes gekocht om de corona blues van me af te schudden. Er is geen betere oppepper dan viooltjes voor een tuinman/vrouw. De tulpen die gaan kleuren heb ik in de potten voor het raam gezet. Nu we toch thuis moeten blijven kan ik er maximaal van genieten.

Tot slot een tip voor de corona hamsteraars. Want hoe praat je de aankoop van 50 wc-rollen goed als iemand je ernaar vraagt? 

Zeg met een stalen gezicht dat je in de lege wc-rollen lathyrus wil gaan zaaien!

Blijf gezond en zieke lezers, beterschap.
Hetty

Ook de nieuwe volgers van afgelopen week, veel leesplezier.
Geen betere remedie tegen de corona blues dan viooltjes.
 Er komen ook spontaan maartse viooltjes op in mijn tuin
 De tulpen die kleuren heb ik in de potten gezet.
De eerste tulpen staan te bloeien. Er vliegt net een hommel op.
Knop in de appelboom 
Tip voor je 50 gehamsterde wc-rollen! Zaai er Lathyrus in.

Mijn comments op jullie posts:
Jan: Het lijkt zo kort geleden dat jullie de de houtsnippers hebben uitgereden. Wat betreft de Hermodacthylus, die staat bij mij half schaduw. Lijkt me wel wat voor in je elfenbos. Bloeitijd volgens het boekje, half mei. Maar wat je daar mee moet?
Zem: Wat een buitengewoon interessant blog heb je geschreven. Ik vind jullie twee ontdekkingsreizigers uit de oertijd. Bijzonder dat deze algen nog gewoon op aarde zijn. In mijn schelpenpad zie ik ook rubberachtige algen, daar kijk ik nu met hernieuwde belangstelling naar. 
Lisa: Not much sunshine here. You made a beautiful picture. Keep heathy!









Reacties

  1. Haha, dan hebben de wc-papier hamsteraars nog iets aan hun rollen: volgend jaar dan ;-)
    Maar ook ik ga zo de tuin in, lekker rommelen in het zonnetje.
    En verder blijven we zoveel mogelijk in huis en tuin.
    Blijf gezond! Hartelijke groeten van Zem.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I am healthy Hetty. I am glad to see that you are too. I bought some pansies this week too. They look cold. They laid their little heads down in the cold this morning but popped back up when it warmed some. These are crazy times. My husband just got back from shopping for milk and a few other items. There was no milk at the big store near us. He had to drive across town to a smaller grocery to get the milk and several other items. We didn't need toilet paper thank goodness. ;) Stay well my friend.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De wereld lijkt er opeens anders uit te zien.Gelukkig mogen we nog naar buiten en kunnen wij naar onze volkstuin.Op het balkon thuis heb ik ook violen gezet, voor het geval wij ook in lockdown gaan. Ik moet er niet aan denken! Sterkte en blijf gezond!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten