Het is geen weer.

De meteorologische lente is begonnen! Graag had ik een leuk blog geschreven. Hoe de tuin ontwaakt uit een winterslaap. Maar het is geen weer.

Het is waterkoud. Drie graden op de thermometer en de hele dag regen. Verleden week zag ik zelfs een vlokje natte sneeuw. Ik kijk uit het raam naar de troosteloze tuin. Er is nog één rozenboog die ik moet snoeien. De bladeren zijn al uitgelopen en de takken steken een meter boven de rozenboog uit. Maar vandaag ga ik niet snoeien. Het is geen weer.

Naast de computer staan de tuinbonen die ik heb gelegd. Ze zijn opgekomen en groeien veel te hard in de warme kamer. Ze moeten naar buiten, maar het is geen weer. De overgang zou te groot zijn. Daarnaast staan de lathyruszaden die ook al 5 cm boven de grond staan. Ze zien er nu al slierterig uit. Ook die moeten naar buiten. Maar het is geen weer.

Om mezelf en jullie op te beuren van deze deprimerende blogpost zoek ik in de computer naar enkele foto’s van de lente van 2019. 

Want de meteorologische lente is dan wel begonnen maar ze hadden het beter de virtuele lente kunnen noemen!
Toch een fijne week
Hetty
Nieuwe volgers, leuk dat je je hebt opgegeven en veel leesplezier.
De deprimerende tuin, maar......
nog een week of zes te gaan.......
Dan bloeit er een zee aan tulpen.......
 Genieten we van de zonnige kleuren.....
 Houden we van oranje/rood.....
 en narcissen die geuren....
Zien we tulpen in bijzondere kleurschakeringen.....
Nog zes weken....

Reacties

  1. Het is al weken geen weer, tuinklusjes blijven liggen: je moet van zelfkastijding houden om in de kille, harde wind vergezeld van de nodige buien in de tuin gaan lopen prutsen.
    Maar er zullen betere tijden komen: de échte voorjaarsweelde, die jij hierboven van het vorig seizoen toont, zal binnen enkele weken komen!
    Hartelijke groeten van Zem.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vorige week was het ook echt géén weer... maar ik was wel in Oostkapelle. Ik heb opgezocht waar je tuin is en heb toch al genoten van de voortuin en je leuke huis!
    Trouwens, Walcheren is ook nu mooi, met zijn 'paaslelies' en 'bakkruudjes'!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hetty, your garden is anything but depressive to me. Your garden is farther along than mine. Just yesterday I had the first crocus blooming. Cheer up my friend. It will soon be too warm and dry for the garden. Have a good week. I hope the week will bring you warmer drier weather. Happy Meteorological Spring!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer dat ons geduld zo op de proef wordt gesteld, maar in 6 weken tijd maakt de tuin een metamorfose door.Even geduld nog!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten