Sneeuwklokjes vermeerderen doe je zo.

Ik droom al jaren van een veld vol sneeuwklokjes. Prachtig; de sneeuw witte bloemen tegen de donkere aarde. Ik kan ervan dromen, maar de realiteit is natuurlijk heel anders. Want in mijn geval gaat het vermeerderen van sneeuwklokjes niet vanzelf.

De reden? Ik heb twee dingen tegen:
1 De Zeeuwse kleigrond is eigenlijk te zwaar. Sneeuwklokjes houden van lichtere grond. Bijvoorbeeld bosgrond.
2 Ik zit te VEEL te VEEL in de grond te wroeten. Ik verplant steeds iets en tot overmaat van ramp -voor de sneeuwklokjes- plant ik elk jaar duizenden bloembollen. 

In tuinen bij oude landhuizen, maar ook in het bos dichtbij ons, staan velden met sneeuwklokjes. Daar zit niemand in de grond te wroeten, daar is de grond zacht en vermenigvuldigen ze zich vanzelf. Sneeuwklokjes voelen zich gelukkig onder een oude boom, op een plek waar geen tuinman/vrouw komt. Sneeuwklokjes houden van rust. 

Jullie begrijpen, zo rustig is het in mijn tuin totaal niet. En in de zware grond vermenigvuldigen ze zich wel, maar blijven ze op dezelfde plek. Op die manier wordt het nooit een veld. Daarom vermeerder ik de sneeuwklokjes ieder jaar zelf.

Sneeuwklokjes vermeerderen doe je zo:

Spit een pol sneeuwklokjes uit. Het geeft niet als ze in bloei staan.
Deel de pol in kleinere plukjes. Plant ze iets verderop uit. Geef ze water.
Het grote wonder is, dat sneeuwklokjes die zo van rust houden, na deze marteling gewoon doorgroeien! Probeer het maar eens. 

Ik ben al jaren bezig. Maar om mijn droom uit te zien komen, moet ik waarschijnlijk wel 100 jaar oud worden!
Fijne week.
Hetty

Nieuwe volgers welkom op mijn blog en veel leesplezier.
Op sommige plekken denk ik dat het er op gaat lijken.
Maar toch pak ik de spitvork en graaf een pol op
Deel de pol in 5 stukken en plant ze uit.
Want van sneeuwklokjes heb je nooit genoeg.
Sommige hebben een andere tekening
Of, zijn 3 cm groot!!
Maar altijd mooi.
Zo leuk in een vaasje.
Zo romantisch!
My comments op jullie blogs:

Lisa: oh, your birds!! I love the colourful cardinal and the hairy woodpecker. I have never seen them in “ the wild”. It brightens up my day.
Anoniem: Het is my nooit gelukt om de Amaryllis voor de tweede keer in bloei te krijgen. Ik koop eerlijk gezegd altijd een bos met Amaryllis.
Marijke: Ik heb genoten van je rozenblogs. Ik ben altijd benieuwd hoe de rozen zich in de regen houden. Dat zou wat mij betreft een geweldige toevoeging zijn.




Reacties

  1. Als je wat ouder wordt en minder in de tuin gaat doen krijg je een heel veld met sneeuwklokjes.

    Gr Jan(Wilde een Tuin)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We are having a spring like day today. After reading your instructions about planting snowdrops I might have to go divide mine. They are quite thick in one spot. Have a great week Hetty.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In onze buurt ligt een oud landgoed en dat staat werkelijk vol sneeuwklokjes. Maar die hebben er misschien wel een paar eeuwen over gedaan.Misschien heeft Jan hierboven gelijk en zie je ze pas uitdijen als jij niets meer in de tuin kan verplanten etc. ☺

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het bolletje van jou staat heerlijk te bloeien!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten