De lente staat op de stoep!


Als ik thuiskom van de markt staan er vier dozen met bloembollen voor me op de stoep. De deur is er gewoon van gebarricadeerd! Wow, wat heb ik veel besteld.

Ik sjouw de dozen naar binnen en pak meteen alles uit. Heerlijk, die bruine papieren zakken vol met bloembollen. In elke bloembol schuilt een belofte.  Bij de rekening zit een briefje van mijn bloembollen leverancier. Hij schrijft: “Ik heb enkele zakken met bloembollen bijgevoegd. Ik hoop vooral dat ik hiermee je plantschema ernstig ontregel.” Hij steekt graag de draak met me.

Ik puzzel om de bloembollen die hij meestuurt in mijn kleurschema te passen. Ik zoek naar voorjaars foto’s van mijn tuin om te kijken wanneer wat bloeit. Ach, wat was het mooi in april……

De volgende dag begin ik met het inplanten, maar aan het einde van de dag zie ik nog geen lege dozen. Als ik dit tegen mijn jongste dochter zeg, biedt zij meteen aan om te komen helpen. Een hulpje bij het planten van bloembollen? Ik accepteer!

Voor diegene die vergeten zijn om bloembollen te bestellen, er is vast nog  wel wat in de bollenschuur van Jan Deen. Het plantseizoen loopt tenslotte tot december.


Want een tuin zonder bloembollen…..daar krijg je in het voorjaar zeker spijt van! De bloembollen zijn bezorgd. 


Iris reticulata.


Wat komt er allemaal voor moois uit zo'n bloembol...


Vrolijke tulpen....


Vergeet ze niet te planten!Narcissen.


Paarse tulpen in het voorjaar. 


Ik begin met planten.....


Maar het zijn er heel veel.


Fritelaria imperialis.


Lekker bonte kleuren in de pluktuin....


.....en stemmig wit in de achtertuin.


Vergeet ze niet te planten. In het voorjaar krijg je zeker spijt!


English version:

Spring is on my doorstep.

Arriving home after visiting the market, there are four boxes of bulbs on my doorstep. Wow, I did not realize I ordered that much. My door is simply barricaded!

After carrying the boxes inside I immediately unpack the boxes. Oh, I love these brown paper bags full of bulbs. There is a promise in each bulb. I find a small note of my bulb supplier. He writes: "I have added a few extra bags of bulbs. I hope to disorganize your plant schedule." Disorganize? He is always mocking me.

So I am puzzling how to fit the extra bulbs into my colour scheme. I study the pictures of my garden, to see exactly in which period which tulips bloom. Oh, how beautiful the garden was in April ......

Next day I start planting. But at the end of the day still no empty boxes! I tell my younger daughter about the bulbs and she offers to help me planting right away. An assistant, helping me planting bulbs? I accept immediately!

For those of you that have not yet ordered bulbs, there are probably still some bulbs left in Jan Deen’s shed! After all the planting season runs until December.

And a garden without bulbs ..... you will surely regret this next spring!


Reacties

Madelief zei…
Wat zag je tuin er prachtig uit in het voorjaar Hetty! Weer spannend wat het komende jaar brengt. Fijn dat je dochter heeft meegeholpen met planten. En bedankt voor de tip. Ik ga zo gelijk eens een kijkje nemen bij Jan Deen.

Fijne week!

Madelief
Janneke zei…
Heerlijk hè, genieten is vooruitzien, zou Rita van der Zalm zeggen. Hier staan ook zakken met tulpen klaar om gepoot te worden. Vindt het wel jammer dat je met tulpen iedere keer weer nieuwe moet kopen, je blijft aan de gang. Wat ik me ook afvraag, jij haalt alle bollen, althans de tulpen, er elk jaar uit. Dat zal een tijd goed gaan, maar tulpen houden er toch niet van om elk jaar op dezelfde plek geplant te worden? Of doen ze het in zanderige grond altijd.
Veel pootplezier samen met je dochter.
Groetjes, Janneke
Dat zal weer een feest zijn in het voorjaar,Hetty.

Groetjes Ans
Your garden will be so beautiful next fall! Can't wait to see it.
Hier liggen ook nog een aantal bruine zakken met bollen te wachten tot ik tijd heb/maak om ze in de grond te stoppen.. tulpen en allium. Je hebt helemaal gelijk, in het voorjaar ben je superblij dat je dit klusje in het najaar geklaard hebt en is het volop genieten van zoveel moois:)

Fijne dag!
lieve groetjes, Tjits
Jan zei…
Was het maar voorjaar !!
Gr Jan Wilde een Tuin.
Anoniem zei…
Oei, dat wordt spannend!
Nu tot volgend voorjaar wachten of het komt zoals je het dacht.
Het was even heerlijk lente op je blog!

Liefs, Gerry
Ha....heerlijk! Ik heb ze net geplant en moet volgende week op de Boschhoeve waar ik vrijwilligerswerk doe nog veel meer planten! En je krijgt er idd spijt van wanneer je het niet doet!
Prachtige foto's van je voorjaar.....was het maar zover hè!

groet Trijnie
Tu as un fournisseur taquin et sympa de te mettre en supplément de jolis bulbes qui animeront ton jardin au printemps.Il me reste un sachet de 10 tulipes blanches à planter, les autres c'est fait. J'ai profiter du beau temps actuel. Le froid peut très vite arriver.
Belle soirée
Jocelyne
bettyl-NZ zei…
What wonderful colors you have to look forward to!