DIY. vogelverschrikker.


Mag ik even klagen? Het gaat namelijk over de vogels in mijn tuin. Ze eten al het fruit op. 

In juni begonnen ze aan de aalbessen. Nu zijn aalbessen nogal zuur, dus daar had niet zoveel moeite mee. Daarna volgden de aardbeien, de pruimen en de druiven. En nu zijn ze aan mijn appels begonnen. Wat moet ik doen?

De oplossing zie ik als ik langs een perceel fruitbomen rijd. Tussen de fruitbomen staan simpele vogelverschrikkers. Ik ben geïnspireerd. Een vogelverschrikker!

Ik begin er meteen aan als ik thuis kom. Onder het motto: "Wat heb ik nog in de schuur en kan het vandaag nog af",  pak ik twee latten uit de schuur en schroef ze aan elkaar als een kruis. 

Dan koop ik bij een van mijn buren een grote sier kalebas.  Dat wordt het "hoofd". In de kalebas snij ik een rechthoekig gat ongeveer de maat van de lat. Het “hoofd” plaats ik op de lat. Een restje raffia kan als haar dienen. Dan timmer ik met twee grote spijkers de hoed vast op de kalebas.

Nu kan de vogelverschrikker worden aangekleed. Wat voor type zal ik maken? Sportief? Met een wit hardloop shirt ziet het er heel flitsend uit. 

Maar er ligt nog meer afgedankte kleding op zolder. Zal ik hem eens in een strak pak hijsen? Ik doe een oud overhemd aan en een grijs colbertje. Bij deze outfit hoort natuurlijk een andere hoed. Ik krijg steeds meer lol in mijn project. 

Toch is casual betere outfit voor mijn vogelverschrikker. Hij moet tenslotte in weer en wind. Ik doe een oude regenjas aan en knoop een lekkere sjaal om zijn nek; voor de frisse nachten.

Als ik vanuit het keukenraam naar de vogelverschrikker kijk, moet ik toegeven dat het er leuk, maar niet erg afschrikwekkend uitziet.  


De vogels zullen me zeker uitlachen!Schroef de latten op elkaar.


Maak een gat in de kalebas.


Kies een "look". Sportief....Of zakelijk, met Stetson hoed.....


Of toch maar gewoon casual ....


Altijd goed....


Vogelverschrikker tussen de appelbomen.....
  

Oh, mijn appels!


Het ziet er grappig uit met de Dahlia's.


De Dahlia's bloeien prachtig.


De grassen zijn ook op z'n mooist.


En nog steeds bloeien de Surfinia's in de potten.

English version:
DIY. Scarecrow.

Am I allowed to complaint? It's about the birds in my garden. They eat all the (my) fruit.

In June, they started eating the currants. Well those currants are rather sour, so I did not mind. Then they went on eating the strawberries, the plums and the grapes. And now they have started eating the apples. What to do?

I see the solution incidentally passing an orchard. They have put simple scarecrows amongst the fruit trees. I'm inspired. A scarecrow is the solution I am after!

Back home I start right away making my own scarecrow. Going by the motto “what do I have in the barn and can it be finished today” I grab two battens and screw them together as a cross. As one of my neighbours is selling ornamental gourds at the roadside, I buy me a large ornamental pumpkin, to serve as a “head”.

I cut a rectangular hole in the pumpkin and place the "head" on the batten. A few remnants of raffia can serve as hair. A hat is pinned on the pumpkin using two large nails.

Next the scarecrow can be “dressed”. Which kind of scarecrow would I prefer? Sporting? With a white running shirt it looks very flashy.

But there is more used clothing in stock. A gentleman scarecrow with a business suit? An old shirt and a grey striped jacket which calls for a different hat too, does the trick. Voila! A business scarecrow.

I'm getting more and more exited about my project.

However a casual look is more fitting in the garden I reckon. After all he will be there in wind and weather. So I give it an old raincoat and tie a nice scarf around his neck. That will keep it warm during chilly nights.

From my kitchen window, my scarecrow looks nice however not looking very fierce.

Probably the birds will mock me and still eat my apples!


Reacties

Anoniem zei…
Je zou iets klapperend en klepperend moeten proberen. Lawaai waar de vogels geen zin in hebben.
het is wel jammer van je lekkere fruit.
Je bloemen zien er nog geweldig uit, die dahlia: prachtig!
Mooie week!

Liefs, Gerry
Hij ziet er prachtig uit,je vogelverschrikker.
Heb je niet iets wat geluid maakt,om er aan toe te voegen ?
Je tuin is trouwens nog steeds een plaatje.

Groetjes Ans
Janneke zei…
Alle drie de vogelverschrikkers vind ik leuk maar de laatste, de casual vogelverschrikker is gewoon schattig, zouden de vogels dat ook vinden? Het was een heel leuk stukje om te lezen, zo geschreven, dat ik gelijk ook zin kreeg om er een te maken. Zouden ze ook tegen konijntjes helpen.......dacht het niet. Om de vogels te verjagen had mijn schoonmoeder vroeger een lang touw dat naar de keuken leidde, ik weet niet meer precies hoe het werkte, maar als ze er een ruk aan gaf, gingen er in de boomgaard blikjes rammelen.
Succes met het verjagen van de vogels!
Groetjes, Janneke
Hé, die is leuk geworden Hetty!! Ook al schrikken de vogels er niet van: het staat in ieder geval leuk in de tuin! Laat die dierenvriendjes maar lachen hoor.
En wat ziet de tuin er nog prachtig uit!

groet Trijnie
Tante Mali zei…
Hetty, so funny. The classic model with an pumkin head :). Hope it will help.
Oh yes, I know it's annoying if birds are eating everything - but always two are dwelling in my breast!
Happy fall
Elisabeth
Anoniem zei…
Mag ik 'm volgend jaar van je huren, deze charmante vogelverschrikker? Want ook hier zijn alle peren (en het waren er dit jaar al niet eens zoveel) aangevreten of zelfs helemaal opgepeuzeld door de koolmees. Grrr, en ik had me al verheugd om weer heerlijke peren-kaneeljam te maken....Kon ik naar de dichts bijzijnde groenteboer gaan...(tja, en dat is toch zoiets als een visser die even langs de visboer gaat, haha).
Liefs, Peetje
Pour protéger ces beaux fruits, tu as trouvé une bonne idée. Je constate que pour fabriquer ces épouvantails, tu as de des ressources et surtout de bonnes idées.
Belle soirée Jocelyne
Janny zei…
Wat zie tje vogelverschrikker er leuk uit! Heeft het geholpen?

Groeten Janny
Madelief zei…
Geweldige outfits! Groot gelijk dat je een vogelverschrikker hebt neergezet. Bij ons op het complex is het ook een probleem. De groene parkieten die in het wild rondvliegen, eten echt alles op. Het is bij mij de reden dat ik van een moestuin ben overgestapt op een bloementuin.

Ik hoop dat je vogelverschrikker een groot succes is!

Fijne avond!

Madelief
Nadezda zei…
Nice Scarecrow., Hetty!
First I thought it's a man but at the end of your post I realized it's a woman, lovely hat and long hair. Your surfinia is beautiful!