Wat er van komt als je met een tuinfreak gaat sporten.De viooltjes waren in de aanbieding bij een grote bouwmarkt. Ik ging erop af, maar ze waren  binnen een dag al uitverkocht. Er kwam echter een nieuwe zending. Mijn man wilde ze -heel lief- wel voor me meenemen uit de stad. Maar omdat we het van de week al oneens waren over de kleur van “de jurk”, -ik dacht wit/goud en hij blauw/zwart- leek het me beter om zelf te gaan.

Ik vroeg mijn vriendin of ze tijd had om -voor het sporten- met mij mee te gaan om viooltjes te kopen. Ze had geen bezwaar. Ze kon er zelf ook wel wat viooltjes gebruiken.

In de stad bleken de viooltjes nu wel voorradig. Alleen de witte… die waren met grote donkerblauwe harten. Dat was nou net niet wat we zochten.

“Zullen we dan naar een ander filiaal rijden?”, opperde mijn vriendin. We stapten in de auto en reden naar de volgende stad. Maar ook daar hadden ze niet de goede witte. Omdat we nu toch al zo ver van huis waren, reden we meteen door naar de viooltjes kweker in het volgende dorp.

Daar kwamen we in een serieus viooltjes Walhalla terecht. Alle kleuren en soorten waren voorradig. Het werd moeilijk kiezen en zelfs de plannen gingen om, nadat we mooie lila viooltjes hadden gezien.

Jullie begrijpen dat ons energie level behoorlijk was gedaald na al deze omzwervingen, maar we gingen toch sporten.

Anderhalf uur later dan gepland kwamen we aan in de sportschool.

Maar wel met een kofferbak vol viooltjes!Kofferbak vol viooltjes.


Prachtige kleuren.


Deze lila kleur zie je niet zo vaak.


Bij de viooltjes kweker, een viooltjes Walhalla. Wat was er veel keuze!


Deze kleur is prachtig in een terra cotta potje met zalm kleurige Hyacinten.


Deze blauwe staan mooi bij de roze Hyacinten.


Citroen geel. Straks samen met rood/citroen gele tulpen. Wacht maar eens af!


De felbegeerde witte viooltjes.


Als laatste, de jurk waar zoveel over te doen was afgelopen week. Ik dacht wit/goud. Jullie?

Reacties

hagen vår zei…
Hei! It's very difficult to choose among so many beauties. A nice and exciting place. Anne
Janneke zei…
Dat was zeker een viooltjes walhalla, leuk toch. Ik wacht nog even met viooltjes kopen tot de week voor Pasen. Ik hou altijd een stok achter de deur, eerst de tuin schoon en opgeruimd en de veranda spic en span, dan pas violen kopen. Het is altijd weer moeilijk kiezen er zijn zoveel mooie.
En dan de jurk, haha, wit/goud wel mooi, maar ik zou voor blauw/zwart gaan. Een mooie gelegenheidsjurk.
Groetjes,
Janneke
Je suis émerveillée devant toutes ces violettes...un champ...mais elles sont toutes ravissantes. C'est difficile de faire un choix. Pour la robe, je choisis celle du milieu.
Belle soirée
Anoniem zei…
Kijk, dat is het werk, de viooltjeskweker. Met hart gekweekt in alle kleuren en maten zodat iedereen haar/zijn gading kan vinden.
Je hebt mooie meegebracht, Hetty!
Ik dacht wit-goud.

Lieve groet,
Gerry
Så otroligt vackert med vårens blommor!
Marjon zei…
Heerlijk die plaatjes van al die prachtige viooltjes. Ik heb dan ook moeite met de kleur kiezen en als je op mijn oude post kijkt dan zie je dat ik vorig ook lila viooltjes had....binnen...en zo leuk voor de pasen....De jurk vind ik ook het mooist wit met goud en dat wordt een hit deze zomer...heb ik gelezen....succes met kiezen...lieve groet Marjon
Heerlijke tijd weer met al die viooltjes. Genieten.

Marieke.
Nog even : Wit Goud.
Marian zei…
Wat een leuke post..♥
En wat een gedoe voor viooltje, ben ik blij dat we hier 'de bosrand' hebben, die heeft altijd heel veel kleuren...en je hebt zelfs ook al slaplantje mee gebracht zag ik..
Die zalmkleurige heb ik trouwens nog nooit gezien, die zijn wel gaaf hoor, ik ben een "typische kleuren" freak...dus ik vind die mooi...:) en wat betreft de helleborussen in een vaasje...ja dat is zeker een bonus, als je ze van 'onder af' kunt bekijken...ze zijn zo mooi...
Tja we hebben 'de lente in de bol ' natuurlijk, door al dat mooie weer..en het blijft lekker nog even zo...ik vind trouwens ook wit-goud...past beter bij het weer van nu
Rosemary zei…
They are so beautiful and so many colours to choose from - of course you must take one of each!
Madelief zei…
Die kofferbak vol viooltjes is toch het belangrijkste :-) Prachtig dat zachtroze met oranje exemplaar!

Ik dacht ook dat de jurk goud met wit was!

Fijne avond!

Madelief x
Nothing better than getting to pick from a wide selection! Violet's (pansy's here in the US) are prefect for spring containers. I thought the dress was blue and chocolate brown..I might be in the minority..