Lente kriebels!


Ik heb lentekriebels en daarom heb ik ranonkels gekocht. Deze schattige bloemen willen niet in mijn tuin. Waarom ze het niet doen is me een raadsel. Ze zijn familie van de boterbloemen en die doen het anders uitstekend in mijn tuin!

De ranonkel bloemen zijn gevuld met wel honderd bloemblaadjes. Het lijkt net een roosje. Als ze te koop zijn ga ik meteen door de knieën. In het vismandje staan ze schattig. Ik hang het mandje nonchalant aan de schutting. Instant lente!

In de tuin zijn er al verschillende bloemen in bloei. Verwacht er niet te veel van, maar als ik met mijn macrolens foto’s maak lijkt het heel wat. De sneeuwklokjes hebben hun bloemen wijduit. Het lijken wel helikopters!

De boeren krokussen bloeien ook. Afgelopen week stonden ze nog stokstijf dicht maar met de eerste zonnestralen gaan ze open. Deze eenvoudige bloemen zijn van een ongekende schoonheid.

Op tafel bij het keukenraam staan de blikken met daarin botanische tulpen. Ze komen al boven de grond. De bloemen lijken net uit de grond op te rijzen. Heel grappig om te zien.

Lente; voelen jullie het ook? Er zijn mensen die zeggen dat het nog kan gaan vriezen.


Vriezen? Daar wil ik helemaal niet meer aan denken!

romantischerozentuin.nl

   De hele maand februari ben ik gast blogger op tuinieren.nl


Ranonkels in het vismandje.


Nonchalant aan de schutting gehangen.


De witte zijn ook prachtig!


Honderd bloemblaadjes.


Sneeuwklokjes bloeien wijduit. Het lijken wel helikopters.


Boeren krokus.


Botanische tulp komt al op.


Ze staan op tafel.


In bloei Helleborus.


Donkere Helleborus.


In de kamer een vrolijk boeket.


Ik weet het zeker. De lente komt er aan!

Reacties

 1. C'est déjà un festival de fleurs printanières dans ton jardin.Elles sont toutes plus belles les unes que les autres et toutes agréablement colorées sont un plaisir à voir. Bonne idée les renoncules dans un panier c'est plaisant. Je n'ai encore aucun signe du printemps dans mon jardin. Les tulipes sortent à peine de la terre.
  Belle journée

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja de lente is echt in aantocht, ik voel en ruik het ook, zo fijn! Vriezen doet het inderdaad nog 's nachts, het was vanmorgen weer flink ruiten krabben. Maar overdag volop zon en dat is echt genieten!!
  Wat heb je een lekker vrolijk boeket en in je tuin ook al zoveel kleur, heerlijk!

  Fijne week!
  lieve groet, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Such lovely ranunculus! I got a bunch of them from my dear Husband on Valentines day! Wish I had them in my own garden to pick from in season! Thanks for Your comment at my Blog! All the best! :) Mia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie voorjaarsplaatjes laat jij zien...en troost je, hier doen ranonkels het ook niet...tja, dat kun je zo wel eens hebben, is weer goed voor de kweker die ze teelt :) En ik voel het ook al sinds vorige week donderdag...jawel de lente zit in de lucht, de vogels doen er ook al aan mee, en ik heb zelfs al bijen gezien op de bloeiende bloemen...en het kan wel vriezen, natuurlijk, maar het wordt geen winter meer, dat weet ik zeker, en af en toe een nachtvorstje kan geen kwaad, daar kunnen de bloemetjes die nu bloeien wel tegen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee, ranonkels doen het hier ook niet daarom heb ik ze wel eens in potten gepoot, dat ging wel. De lente zit sinds vorige week donderdag in de lucht maar afgelopen nacht had het toch nog flink gevroren, de Helleborussen lagen weer helemaal plat. Gelukkig warmt het overdag met de zon weer lekker op.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke genietpost, Hetty!
  Mooie bloemen, mooie kleuren, daar word je blij van!
  Ja, de lente is in aantocht, hoewel mijn bloeiende helleborus, dezelfde als die jij hier laat zien, helemaal plat lag van de nachtvorst.
  Maar de vogels zingen 's morgens al weer.
  En overdag is het heerlijk!
  Een fijne week gewenst!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hei! It`s spring in your garden. Lovely. Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb de ranonkels ook al diverse malen in de tuin geprobeerd maar zodra ze in de grond zitten liggen de bloemen op de aarde en zie je ze nooit meer terug. Wat heerlijk dat er al zoveel bloeit in je tuin. Heb jij ook zo'n zin om te gaan snoeien? Mijn handen jeuken om aan de gang te gaan. Maar als je 's morgens het ijs ziet op mijn vijvertje vergeet ik dat snoeien maar gauw.
  Heerlijk dag gewenst en geniet van het zonnetje Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh Hetty!
  Do I see spring? That's great!
  Love all your pictures and the basket decoration is wonderful!
  All my best
  Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten