De bevroren tuin.Afgelopen vrijdag was de perfecte dag om foto’s te maken van de tuin. Het heeft die nacht licht  (- 4) gevroren en er is zon voorspelt. Ik sta vroeg op om de bevroren tuin vast te leggen met mijn camera.

Als eerste wordt de roos ‘the Pilgrim’ door het zonlicht geraakt. De dag daarvoor was het nog een verdorde roos, maar met een laagje vorst erop ziet het eruit als een roos uit een sprookje.

Sneeuwklokjes liggen slap tegen de grond. Ze onttrekken water uit de cellen om zich zo te beschermen tegen vorst. Als de temperatuur boven nul komt staan ze in no-time weer rechtop.

Opeens is de zon in de achtertuin gearriveerd. De rode snijbiet levert prachtige beelden op. Verwonderlijk hoe alles zoveel mooier is met een beetje vorst erop.

De zon heeft al kracht. In enkele minuten is het mooie bevroren onderwerp gesmolten. Het verbaast me hoe snel het allemaal gaat. Het is zomaar voorbij. 

Eén dag vorst. Geniet mee!Zaaddoos van boompioen.


Zelfs het gras is prachtig.


Het hekje aan de straatkant, mooier dan ooit. 


Sneeuwklokje hangen slap tegen de grond.


Of hebben mooie ijskristallen.


Helleborus altijd al mooi.


Snijbiet. Super.


Gelukkig heb ik ze laten staan.


Bladeren van klaproos.


In het zonlicht gaat het snel...


Hier is het al weer ontdooid.


Nog een maal de snijbiet. Het is bijna een abstract schilderij.
Reacties

Anoniem zei…
Prachtig Hetty!
Net of er overal een verstild stukje suiker opligt. Je hebt al die ijskristalletjes heel mooi weten te vangen met je fotocamera. Het staat ook echt helemaal verstild.

Lieve groet,
Gerry
Tes photos des fleurs ou légumes sont d'une grande beauté. Les détails ressortent bien . Tu as encore des roses et le rosier The pilgrim que je connais bien est sublime sous cette couche de givre.
Belle soirée
Vackert med rimfrost i rosor och gröna blad!
Prachtige foto's uit jou paradijs Hetty.
Fijne dag gewenst.
Janneke zei…
Wat een schitterende foto's Hetty, die zon op die ijskristallen......genieten.