Trier, Kerstmarkt en heel veel oude gebouwen.Afgelopen week ben ik enkele dagen in Trier geweest (Duitsland) In deze tijd van het jaar worden in heel veel steden in Duitsland kerstmarkten gehouden. Ook in Trier is dit het geval.

Op de markt, midden in de stad, zijn winkeltjes gemaakt in houten blokhutten. Daarin worden kerst artikelen verkocht, zoals kerstballen, kaarsen en snoep. De blokhutten zijn versierd met dennengroen en andere kerstspullen. De in snoepkleuren geverfde huizen rondom de markt, geven het geheel een romantische sfeer. Vooral ’s avonds als de lichtjes branden.


Ook de winkels doen hun uiterste best om de klanten in kerstsfeer te brengen. De etalages zijn uitbundig versiert. Het is erg druk op straat en er wordt veel gekocht. Ik vind het heerlijk om dit allemaal te bekijken.

Ook de winkels pakken uit...

Niet alleen de winkels...

De huizen zijn met mooie ornamenten versiert. (zomer en winter!)Maar er is meer in Trier. Er zijn verschillende oude romeinse bouwwerken bewaard gebleven. Ze dateren uit het begin van onze jaartelling. Ik bezocht het amfitheater, de zwarte poort; Porta Nigra, de Dom en de Basiliek. Als laatste bezocht ik de oude romeinse brug over de Moezel. Petje af voor de Romeinen; daar gaan nu nog drie banen verkeer over!

De zwarte poort; Porta Nigra

Bovenop Porta Nigra.

Amfitheater.

Basiliek. Heeeeeel erg groot.

Een vreemd contrast, er is een stads paleis tegen de basiliek geplakt.

Kloostergang van de Dom.

De kloostertuin van de Dom.

Romeinse brug over de Moezel.

Jullie begrijpen dat een stad met zoveel gezichten je behoorlijk kan uitputten. Maar ik hou mezelf op de been met heel veel koffie en……..


 taart met slagroom!
Dit houdt me op de been, heerlijke taart!


Reacties

Je suis ravie de découvrir le marché de Noel de ton pays avec ces petites maisons alléchantes en décorations et ces belles pâtisseries qui me paraissent savoureuses
Belle journée.
Anoniem zei…
Oh, voor dat laatste zou ik gaan! Wat ziet dat er verrukkelijk uit!
Maar je hebt een mooie trip gemaakt, Hetty!
En naast alle kerst ook nog mooie cultuur.
In Duitsland hebben ze veel meer met die grote kerstmarkten dan bij ons in Nederland.
Maar je hebt genoten!

Lieve groet,
Gerry
Madelief zei…
Mooie foto's van Trier Hetty. Ik ben er nog nooit geweest, maar heb er al veel over gehoord. Ik moet toch maar eens richting de Eiffel gaan. Ook Monschau schijnt zo mooi te zijn. De kerstmarkt ziet er heel gezellig uit.

Fijne dag!

Madelief