Molshopen op het gras. En een slechte tip.


Opeens is er een mol fan van mijn grasveld geworden. Zoals jullie kunnen begrijpen ruïneert dit mijn gazon. Wat kan ik er aan doen?

Omdat ik in een landelijke omgeving woon is het vermoorden van de mol geen optie. Al snel zal er een andere mol komen om in mijn gazon te graven.

Om je vijanden te verslaan moet je hen goed kennen. Een mol heeft een goed ontwikkeld reukorgaan. Daarom verdrijf ik de mollen met mottenballen. De doordringende geur jaagt ze weg.

Zo ga je te werk:
Steek met een stok in de molshoop om de tunnel te vinden.
Doe een mottenbal in de tunnel.
Stamp het gat dicht met je voet.

Deze methode heeft altijd heel goed gewerkt. Meestal vertrekken ze snel naar een ander grasveld om daar in te gaan graven.

Maar niet deze keer. Elke dag verschijnen er meer molshopen! Zelfs nadat ik het schrikdraad in de tunnel heb gezet. Ik ben ten eind raad.

Misschien moet ik kunstgras overwegen!

                                 info over de tuin klik hier:

Molshoop in het gras.

Steek met een stok in de molshoop om de tunnel te vinden.

gooi een mottenbal in het gat.

Stamp het aan.

Meer molshopen in het gras!

Zelfs schrikdraad in de molshoop geeft geen resultaat.

Reacties

Janneke zei…
Haha, wij hebben hier zeer regelmatig mollen, alhoewel ik er dit seizoen gelukkig nog niet echt veel heb gehad. Eigenlijk stikken we hier van de mollen en ik heb al mijn hele leven diervriendelijke dingen geprobeerd, maar het enige wat tijdelijk helpt, totdat er weer nieuwe zijn, is de buurman met zijn vele mollenklemmen. Toch ga ik die mottenballen eens proberen, want dat kende ik nog niet.
Groet, Janneke
Hetty zei…
Vergeet niet, het is een slechte tip.
Madelief zei…
Wat vervelend Hetty. Bij mij op de tuin komen de mollen zelfs in het grindpad omhoog. Ik begrijp er niets van.....Dank je wel voor de 'mottenballen' tip. Ik ga het proberen!

Ik hoop dat jouw mol snel een andere tuin op zoekt!

Fijne week,

Madelief x
Hetty zei…
Zo zie je maar, het kan altijd erger! Mollen in het grindpad, het moet niet gekker worden. Succes met de mottenballen. Ik hoop dat het werkt
Irma zei…
ohhhh wat een dillema heel herkenbaar laat je toe dat ze je gras omspitten of verjaag je ze met een iets minder diervriendelijke methode.
Ik hoop dat je mottenballen alsnog hun werk doen.

Groetjes Irma
Jan Seinen zei…
Wij hebben ook van die vervelia's. (Vervelende beesten dus). Flesjes in het gras hield wel, maar dat is gedoe. Wat ook helpt, zijn keizerskronen planten. 't Moet wel elk jaar en de bollen zijn ook niet voordelig, maar de bloerm is mooi en de mol vindt het zo hard stinken, dat die een aardige poos wegblijft.