Een rozenboog vol rozen.

Wat is het heerlijk om jullie mijn andere rozenboog te laten zien. Deze rozenboog staat dichtbij de tuindeuren. Het is een plek op het noorden; met nogal wat schaduw. Op dit moment is de rozenboog overladen met honderden kleine roosjes. Vanuit de kamer kijken we erop.

De roos waar ik het over heb, heet 'Félicité et Pérpetue'. De Franse rozenkweker Jacques, noemde deze roos naar zijn twee dochters. Het is een ouderwetse roos. In 1828 was deze roos al te koop. Maar na 186 jaar is 'Félicité et Pérpetue' nog steeds populair!

Het is overweldigend om een rozenboog met zoveel crème kleurige rozen te zien. 'Félicité et Pérpetue' bloeit slechts een keer, maar bij het zien van deze overvloed vergeef je het de roos meteen.

Zijn er geen nadelen aan 'Félicité et Pérpetue' toe te schrijven? Zeker wel! De roos heeft heel scherpe doorns. En bovendien is het een snelle groeier. Na de bloei gaat de roos als een gek groeien. Ik moet soms scheuten van wel 3 meter af knippen om de roos een beetje in toom te houden.

Jullie kunnen je wel voorstellen hoe gehavend ik eruit zie na het snoeien van deze roos. Mijn armen en benen zijn niet meer toonbaar!

Maar laat ik niet zeuren, ik laat jullie liever van de roos meegenieten!


                          info over de open tuindagen 20 en 21 juni
  
Rozenboog met 'Félicité et Pérpetue'

Tegen de blauwe Zeeuwse lucht.

De knoppen zijn roze.

'Félicité et Pérpetue' close up.

Vanuit het huis de tuin in.

Vanuit de tuin richting het huis.

Scherpe doorns

Reacties

Janneke zei…
Schitterende roos en ja, praat me niet over doornen....... Wat ik ook zo mooi vind, is dat je een prachtige zichtlijn vanuit het huis de tuin in hebt en natuurlijk ook van de andere kant.
Hetty zei…
Vanuit de kamer is het ook zo mooi.
Ha Hetty, wat heb je een schitterende tuin en de rozenboog vind ik superromantisch en wat zal die heerlijk geuren! Tja die doornen zijn dan even wat minder romantisch haha;)
Ik ga je graag volgen!

Lieve groet, Tjits
Hetty zei…
Geen rozen zonder doornen!
Marian zei…
Dit is zo'n prachtige roos....hier bloeit hij momenteel ook, de lange takken zijn minder, maar goed, het zij zo..jammer dat ik gemist heb dat jullie open waren, anders was ik zeker komen kijken...volgens jaar dan maar, ik ben je leuke blog gaan volgen, dus dan zie ik dit zeker weer voorbij komen
Groetjes en een fijne week , Marian ( http://schunsland.blogspot.nl/)
Marian zei…
Ik weet niet of mijn reactie goed gekomen is, daarom nog maar eens..
Ik vind de roos die je laat zien ook een plaatje om naar te kijken, bloeit hier momenteel ook heel mooi, ja die lange uitlopers...daar moet regelmatig de schaar in..
Jammer dat ik nu pas zie dat jullie open tuin hadden in Zeeland, anders was ik vast komen kijken, is alweer even geleden dat ik Zeeuwse tuinen gezien heb, ga je dus ook volgen, zodat ik het voor volgend jaar niet meer kan missen:)
Fijne week,
Marian ( http://schunsland.blogspot.nl/)
Hetty zei…
Je opmerkingen zijn alle twee aangekomen! Leuk. De open dagen waren gezellig en druk. Wie weet lukt het je volgend jaar om te komen