Diamonds are forever.


Lekker vijltje heb je mam, zegt onze oudste dochter, terwijl ze mijn vijl terug legt in het keukenlaatje. Vijl? Dat is de diamantvijl voor het tuingereedschap! Ze is er niet van onder de indruk. Haar nagels zien er prima uit. Diamonds are a girls best friend, zullen we maar zeggen.

Ook ik ben enthousiast over deze vijl, hoewel ik er mijn nagels nog nooit mee heb gevijld. Ik kocht de vijl op een tuinbeurs bij de Tuinheeren. (www.detuinheeren.nl) De Tuinheeren Frans en Louis, verkopen tuingereedschap. Zoals jullie weten heb een zwak voor goed tuingereedschap. Het is dus geen wonder dat ik al jaren klant ben. Louis legde me uit hoe ik met deze vijl al mijn gereedschap kon wetten. Die vijl moest ik hebben!

Thuisgekomen ging ik meteen aan de slag. Al het gereedschap moest er aan geloven. De aardappelschilmesjes, de snoeischaar, de heggenschaar en de takkenschaar. Alles werd lekker scherp. Zelfs het mes van de grasmaaier kreeg een behandeling. 

Diamant is het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt. Het wordt daarom veel gebruikt voor boor- en slijpgereedschap. 

De diamantvijl was een impuls aankoop, maar wat een topproduct. Ik gebruik het elk voorjaar om het snoei gereedschap te scherpen. En als ik dit werkje in de zon doe, zie ik de diamanten schitteren.... 

Diamanten zijn niet alleen je beste vriend, de buitengewoon harde en duurzame eigenschappen zorgen ervoor dat ik er nog aan kan toevoegen: Diamonds are forever!

                                     voor informatie over mijn tuin klik hier


Diamonds are forever.

De diamantvijl.

De Tuinheeren in hun stand. Links Louis met de vijl, rechts Frans.

Heerlijk gereedschap in de stand.

De takken schaar wordt scherp gemaakt.

In de zon zie je de diamanten schitteren.

Reacties

Een reactie posten