Kerstboom perikelen. Koud warm licht.Wat een winter. Het is half december en nog geen vorst gehad in Zeeland! 

Deze week heb ik de kerstboom buiten versierd met lampjes. Ik heb geen conifeer in de tuin, maar de uit de kluiten gegroeide laurier doet het prima als kerstboom. Mijn man, die ’s avonds thuis kwam in het donker, vroeg zich af of ik altijd al een kerstboom had staan in de voortuin.

Het versieren van de boom ging niet zonder slag of stoot. Eerst moest ik op zolder zoeken naar het tasje met de lampjes. Toen ik het net met lichtjes uitspreidde op het gras zaten er heel wat losse draadjes aan. Ik knoopte ze ijverig aan elkaar, maar kreeg toch achterdocht. Was dat verleden jaar ook al zo? Ik kreeg een bang voorgevoel. 

Tijd om de lampjes te testen. Geen licht. Toen ik wat nauwkeuriger keek, zag ik overal blote draad. Wat was dat? In het tasje vond ik het antwoord; daar lag een lege hazelnoot en een handje vol draadjes. Een muis!

Morrend vertrok ik naar de plaatselijke bouwmarkt en kocht daar een nieuw net met lichtjes. Er was dit jaar alleen de nieuwe led verlichting te koop. Energiezuinig! Ik koos voor warm licht. 

Eenmaal aangesloten ben ik niet erg blij met het resultaat. Ik vind dat het warme licht een hoog TL-balk gehalte heeft.

Dat wordt wat in de toekomst; warme koude winters en koud warm licht.
    
                       romantischerozentuin.nl

Laurier kerstboom, het licht ziet er op de foto nog best "warm" uit.

Reacties