Buxus gekortwiekt


Lang haar heb ik nooit gehad, maar ik kan me voorstellen hoe het moet voelen als je paardenstaart er is afgeknipt bij de kapper.

25 jaar geleden heb ik de eerste sprietige buxus plantjes in de grond gezet. Wat was ik gelukkig met mijn babystekjes, mijn formele tuin kon van start.

Dit jaar werd ik erop gewezen dat de buxus toch eigenlijk wel erg hoog was. De beplanting kwam niet meer uit. Eenmaal hiervan bewust heb ik alle tuinen waar ik kwam aan de "buxushoogte" test onderworpen. Bij mij waren de buxus boven de knie, maar bij alle anderen tuinen waren de hagen onder de knie!

Nu heb ik geen lange benen, dus het was duidelijk dat er wat moest gebeuren. Na lang beraad heb ik besloten om midden in de zomer maar te beginnen met snoeien.

Het vraagt heel wat moed om zomaar in je buxusplanten te gaan knippen. Toen de laatste tuinclub was uitgezwaaid pakte ik de elektrische heggenschaar en rrrrr.. Er was geen weg meer terug.  Ik knipte tien jaar van mijn tuinleven af.

Iedereen reageert heel enthousiast en zegt me dat het veel leuker is zo. Precies wat je hoort als je van de kapper komt!


                                                romantischerozentuin.nlvoor de snoeibeurt
na de snoeibeurt


                                              Na een maand is het alweer groen!

Reacties

Marjon zei…
Oooh wat heb je een prachtige tuin Hetty, hier woont iemand met groene vingers, zo mooi allemaal....lieve groet Marjon