Wat tuinclub D bij me triggerde.

logo muckboots

De laatste tuinclub die ik afgelopen jaar heb mogen ontvangen is de aanleiding van deze blog post. Laat ik jullie meenemen naar die dag, eind juni 2021….

 

Tuinclub D komt op de afgesproken tijd de oprit opgewandeld. Ze zijn vrolijk, enthousiast en hebben een enorme kennis van planten. Kortom, een tuinclub naar mijn hart. Als ze in een halve cirkel om me heen staan, zie ik dat de helft van de dames dezelfde schoenen dragen. Het zijn korte groene rubberlaarsjes. Dat zijn lekkere tuinschoenen!

 

Er wordt veel gelachen. De sfeer is opperbest en wanneer we halverwege de rondleiding zijn, vraag ik hen naar de tuinschoenen. Meteen beginnen ze alle voordelen over deze van natuurrubber gemaakte Muck boots (muck =modder) op te sommen: ze zijn warm in de winter, waterdicht en in de zomer kan je ze zelfs met blote voeten dragen zonder zweetvoeten te krijgen. ‘Wat is jouw maat Hetty?’ Ik doe mijn schoenen uit en stap in een passende maat van een van de tuindames. Lekkere schoentjes; ik ben verkocht!

 

Inmiddels heb ik deze Muck boots op het internet besteld. Enthousiast pak ik het pakket uit als het bij mij thuis is aangekomen. ‘Wat vind je ervan?’ vraag ik mijn man. Hij kijkt niet op van zijn computer maar zijn lichaamstaal spreekt boekdelen. Ook mijn dochters vinden het niks. ‘Nou, in de achtertuin kan je er wel op lopen’ zeggen ze, ‘als niemand je ziet…’

 

Misschien is de naam van deze lekkere tuinschoenen verkeerd gekozen. Hadden ze deze laarsjes in plaats van Muck boots, Mock boots (mock = bespotten) moeten noemen.

 

Niet dat ik ermee zit!

Fijne week

Hetty

romantische rozentuin.

De nieuwe volgers van afgelopen week, van harte welkom op mijn blog.

Mijn nieuwe Muck boots
Foto M. d'Ancona
Een van de tuindames showt me haar Muck boots.

Tot slot nog enkele foto's van eind juni, toen de dames op bezoek waren:
Romantische rozentuin Rosa Sceptre d' Isle
Rosa Sceptre d' Isle
Romantische rozentuin, papavers en rozen
Papavers en rozen.
Rosa Mary Webb
Rosa Mary Webb
Romantische rozentuin, Dierama 'Guinevere'.
Dierama 'Guinevere'.
Rosa 'Jasmina'

Wat je in januari deze week in de tuin kan doen:
Opruimen! Lees ter inspiratie dit blog terug:Tuinieren maakt gelukkig, step 1

Mijn comments op jullie posts:
Zem: Ik zie elke dag meer witte puntjes van sneeuwklokjes boven de grond komen. Misschien is het bij jou kouder, maar het komt eraan. Geduld, geduld.
Lisa: I hope frost does not ruin your precious spring bulbs. Fingers crossed!
Marthy: In het bos zie ik ook nog geen sneeuwklokjes verschijnen. Ik denk dat de soorten die ik in de tuin heb vroeger bloeien.
Margriet: Wat een goed idee om te kijken hoeveel daglengte er op 1 maart is. Daar worden we blij van! Bedankt voor de leuke posts die je schrijft over Zeeland. Ik zit helemaal mee te genieten.
  

Reacties

 1. Als ik die mooie zomerbeelden zie: wat verlang ik weer naar die maanden!
  Maar die lage laarsjes lijken mij wel ideaal in de tuin, hoor. En ik kan me ook nóg minder charmant schoeisel voorstellen ; - )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goed idee Hetty om nu tuinfoto’s van in juni te delen! Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat het toen zo kleurrijk was. Deugd doet het! Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. There is no "runway" type of muck shoes. These don't look any worse than any other. They look comfortable and I imagine they do the job of keeping your feet dry. I say wear them with great pride. Love seeing your June garden photos.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind ze eigenlijk best leuk, en ze zien er heel comfortabel uit. Ik heb zelf van die gekke rubberen schoenen[ zeg maar alleen de voet van een laars] En die beginnen water door te laten. Ik ga ook eens op zoek! Dan maar mocken, wie er lacht maakt mij noot uit. Je wilt mij niet zien als ik in de tuin werk met mijn halvegare kleding☻

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijke foto's van juni, vooral die papavers vielen mij op. Net als Margriet ben ik niet op m'n charmants als ik in de tuin werk. Lekker zittende oude kleren, volledig uit de mode, haha.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten