Een buitenkansje.

rozen met sneeuw

Weer een dag van regen denk ik, als ik vrijdag naar buiten kijk. Ik besluit mezelf op te peppen door een boeket rozen in de vaas te schikken. En omdat het al richting de kerstdagen gaat, gebruik daar als groene ondergrond maretak bij. Maretak met rozen, het leek me leuk jullie dit te laten zien op mijn blog. 

 

Ik loop met de snoeischaar door de kleddernatte tuin om de maretak uit de appelboom te knippen. De pluimen van Molina zwiepen in mijn gezicht. Brr wat een weer. Binnen is het moeilijk om een geschikte foto te maken van de vaas. Wat is het donker mopper ik. 

 

Dan gaat het opeens sneeuwen. En het blijft nog liggen ook! Sneeuw is zeldzaam in het relatief warme Zeeland. In korte tijd is de hele tuin van bruin naar wit getransformeerd. Het is ongelofelijk wat dit doet met je humeur. Ik knap er helemaal van op en heb opeens geen tijd meer voor mijn boeket. Naar buiten.

 

Grote vlokken dwarrelen naar beneden. De rozen zien er met een hoedje van sneeuw sprookjesachtig uit. Vlug, vlug, want deze natte sneeuw is zomaar weg. Het is een buitenkansje om een blog te posten met sneeuwfoto’s want vandaag heeft het alleen op Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen gesneeuwd. 

 

Tevreden met de foto's, schik ik vervolgens de rozen bij de maretak. Buiten is het wit; binnen is het daardoor lichter. Ook deze keer blijft de sneeuw maar kort liggen.

 

Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Fijne week

Hetty


romantische rozentuin.

De nieuwe volgers van afgelopen week, van harte welkom op mijn blog.

rozen met sneeuw
Liet ik verleden week de rozen in de zomer zien.....
rozen met sneeuw
Zo zijn ze in de winter.
rozen met sneeuw

rozen met sneeuw
De sneeuw smelt waar je bij staat.
roos met sneeuw
Roos Silver Jubilee in de sneeuw.
Instant kerstsfeer!
Molinia met sneeuw
Molinia
Sneeuw op venkel
Sneeuw op venkel
Zeeuwse schuur met sneeuw
Kijk eens wat een grote vlokken!
Maretak in de vaas.
Maretak in de vaas net voordat het gaat sneeuwen.
Maretak met rozen.
Maretak met rozen. De tuin wit van de sneeuw!

Mijn comments op jullie posts:
Groengenot: Ik ben blij dat ik je dag kon opfleuren met de zomerse foto's.
Margriet: Hier ook alles dor en kaal. En blubberig! Ik blijf van het gras, anders is de structuur van de grond ook naar de knoppen.
Lisa: And? Did it snow in your garden? In my region -close to the sea- we do not have often days with snow. I love the ground covered with snow. And I was lucky this week!
Zem: ┼╗aden bestellen is een genoegen voor de wintermaanden. Ik kan me voorstellen dat jij die tomaten al bijna proeft! Ik heb deze week ook een bestelling ontvangen. Bloemen, geen tomaten dit keer.
Marthy: Het zal je niet verbazen, maar ik ben niet zo'n fan van de winter. We moeten er doorheen en gelukkig hadden we afgelopen week een paar uur sneeuw. Daar hou ik enorm van. 


Reacties

 1. Je hebt gelijk dat je meteen naar buiten ging, de foto's zijn mooi met dat laagje sneeuw. Het zal vast niet heel lang zijn blijven liggen dus dat moet je waarnemen dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een bofkont ben jij, een prachtige tuin waar een buitje sneeuw over valt. Dat levert prachtige foto's op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I was disappointed that the snow didn't develop. Right now we are having strange spring-like weather. Daffodils are popping up. I think this is the first time they have popped up in December. They will shortly be frozen. It is supposed to turn to a more usual cold weather.

  Your roses are amazing. They look so beautiful whether they are covered in snow or artfully arranged with mistletoe.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten