Inspiratie van slechts één vraag.

 inspirerend boeket bloemen

Inspiratie voor de tuin kan overal vandaan komen. Een vaas bloemen in een mooie kleurcombinatie, iets dat je ziet of leest in een boek, of een inspirerende blogpost. Ik lijk net op een antenne die van alles opvangt! Maar het kan ook door een opmerking komen. Zoals die van tuinvrouw S. wanneer ze begin maart, net voor de eerste lockdown mijn tuin bezoekt…..

 

Tuinvrouw S. bekijkt geïnteresseerd mijn voorjaarstuin. Dan zegt ze tegen mij: ‘Waarom heb jij helemaal geen narcissen in bloei? Bij mij is het één bloemenzee van narcissen.’  Huh, denk ik verbaasd, waarom heb ik geen narcissen? Die heb ik toch wel geplant?

 

Ik ben getriggerd en zoek het uit zodra ze weg is. Natuurlijk heb ik narcissen geplant, dat doe ik immers ieder jaar. Maar tuinvrouw S. heeft andere soorten. Ik herinner me dat zij trompetnarcissen heeft in geel en wit. Die bloeien eerder. Ik kies daarentegen altijd voor de lagere soorten, die kleinere bloemen hebben en later bloeien. Precies tegelijk met de tulpen.

 

Toch blijft het hangen, de vraag over die narcissen. 

 

Zou ik… zou ik… volgend voorjaar… een narcissen tuin!

 

Om deze narcissentuin te realiseren heb ik heel veel narcissen besteld. In de terracottapotten, die in dit tuingedeelten op een rij in de smalle border staan, plant ik 100 Narcissen ‘Bellsong’. Deze narcis heeft witte blaadjes en een licht oranje cupje. Daarbij gecombineerd, de botanische tulp Bright Gem in dezelfde abrikoos kleur.

 

Tegen de hagen, die dit stuk tuin omsluiten, wil ik een smalle strook met uitsluitend witte narcissen planten. Een mix van de volgende narcissen soorten zijn uitverkoren; Thalia, recurvus, Pueblo en Toto. De witte narcissen zullen komend voorjaar mooi afsteken tegen de donkergroene haag. Wow, een narcissen tuin om vanuit de kamer naar te kijken. 

 

Ik kan je vertellen, er is wel wat moed voor nodig om de 400 narcissen met de bollenplanter in de randen te prikken, maar het is klaar. Nu moet ik wachten op het voorjaar.....

 

Eén opmerking van een tuinvriendin. Wat dat allemaal teweeg kan brengen!


Fijne week

Hetty

romantische rozentuin

De nieuwe volgers, veel leesplezier.

geel en witte narcissen
Geen narcissen in de tuin? Zeker wel! Kijk maar eens wat ik allemaal in vorige jaren heb aangeplant:
narcis Hawera
Zacht gele narcis Hawera in 2018.
Narcis  Pueblo
Narcis Pueblo
Narcis Thalia met tulpen op de achtergrond
Narcis Thalia met tulpen op de achtergrond 
Narcis Sailboat
Narcis Sailboat
Narcis recurvus
Narcis recurvus. Een van mijn favoriete narcissen. Die komen ook in de narcissen tuin.
Tulipa Bright Gem.
Tulipa Bright Gem. 
Deze tulpjes combineer ik dit jaar met de narcis Bellsong ( wit met een abricooskleurig cupje)
Narcis Bellsong.
Narcis Bellsong.

Romantische rozentuin
Het vraagt wel wat voorstellingsvermogen van jullie, maar in deze potten komen de narcissen.

Mijn comments op jullie posts:

Elly: Wat fijn om te horen dat het goed met je is en wat een prachtig blog heb je geschreven. 
Lisa: Thanks for your support!
Carina: Schrijf jij ook een blog? Dat zou ik wel willen lezen, maar kan het niet vinden.
Zem: Succes met het stekken van de klimrozen. Misschien kan het ook met andere struiken. Dat is een leuk experiment!






Reacties

  1. Prachtig. Ach als je alles moet planten wat anderen willen, heb je zo een bonte tuin. Daar moet je dus wel achter staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat gaat fantastisch worden, ben nu al benieuwd naar de foto's. Om antwoord te geven op je vraag Hetty, nee ik schrijf geen blog. Ik ben eerlijk gezegd niet zo'n schrijfster en vind het heel knap hoe jij weer elke week een leuk verhaal met foto's weet te maken. Ik vind het heerlijk om te lezen en leuk om ideetjes op te doen. Wij hebben sinds 3,5 jaar een nieuwe woning op een kavel van 1600m2 en we zijn nog volop bezig om dit helemaal te maken zoals we willen. Het was een stuk grond dat vol stond met bramen, brandnetels, kweekgras, heermoes, berken enz. We zijn dit nu stukje bij beetje zelf aan het opbouwen en ik moet zeggen dat het er al best aardig uitziet. Ik vind het helemaal fantastisch om te doen. Hiervoor hebben we een tuin van 14 bij 5 m gehad dus je snapt dat dit echt een cadeautje is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je zou zó naar het voorjaar willen springen om het resultaat van je arbeid te zien!
    Hartelijke groeten, Zem.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. I too will look forward to seeing your garden in spring Hetty. You have so many gorgeous flowers, daffodils included. Have a great week.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige soorten zitten erbij, vooral die witte.Ik wist niet eens dat die bestaan, nooit in verdiept..........Narcis doet mij altijd wat oubollig aan,maar ik ben nu wel geïnspireerd! Ben benieuwd naar je foto's in het voorjaar!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten