Zevenblad 5 culinaire tips.


In de hoek van de tuin, WAT ZIE IK DAAR?  Wat is onder de schutting doorgekropen en in mijn tuin aan een opmars begonnen? Grrr @#$%ˆ&*....... Zevenblad!

Ik moet meteen in actie komen om dit onkruid uit te roeien. In de zware kleigrond van mijn tuin is dat een ramp. Zodra je het uittrekt breken de wortels af. En de worteltjes die in de grond achter blijven, groeien in no-time uit tot een nieuwe plant. Ik probeer ze zo veel mogelijk uit te graven. De wortels die ik niet kan pakken omdat ze vergroeid zijn met de laurier, daarvan trek ik al het blad weg. Uitputten zal ik dat onkruid; maar waarschijnlijk ben ik eerder uitgeput dan het zevenblad!

Toch is er nog een andere oplossing voor dit probleem. Laatst heb ik van een tuinvrouw gehoord dat je zevenblad kunt eten. Jullie begrijpen het zeker wel, ik hing aan haar lippen! Dit bijzondere advies wil ik jullie natuurlijk niet onthouden.

De 5 culinaire tips met zevenblad:

1 Wokken.
2 Een omelet met gehakte zevenblad.
3 Gekookt als andijvie.
4 Het hoofdbestanddeel van pesto.
5 Of gebruik het als groente in de nasi. 

Het klinkt goed. Ik vraag de tuinvrouw of ze wel genoeg zevenblad in haar tuin heeft groeien voor al deze gerechten. Ze schudt van nee. 'Hoe kom je er dan aan zevenblad?' Vraag ik nieuwsgierig. Ze antwoordt me: 'Ik pluk het in het park'. 

Ach, bedenk ik spijtig, woonde ze maar bij mij achter de schutting!
Fijne week
Hetty

romantische rozentuin.
Volgers die zich afgelopen week hebben aangemeld, hartelijk welkom op mijn blog.
zevenblad bloemen en lathyrus
Zevenblad kan ook heel mooi bloeien.
zevenblad bloemen
Schattig, maar gevaarlijk onkruid.
Het zevenblad in mijn tuin. De blaadjes zagen er niet zo smakelijk uit om er een gerecht van op tafel te zetten.



.

Reacties

  1. Gisteren heb ik ongeveer 200 gram zevenblad geplukt in onze tuin. Helaas ook via de buren naar ons gekropen... Vorig jaar viel het nog wel mee maar dit jaar bedekt het een vierkante meter van onze tuin. Ze groeien ook nog eens tegelijk en naast mijn geliefde lelietjes van dalen, die ik juist niet kwijt wil. Weghalen wordt dus erg lastig... Gisteren heb ik alleen de bovenste blaadjes geplukt, en niet uitgegraven om een zo schoon mogelijke oogst te hebben. 's Avonds heb ik er stamppot van gemaakt. Ik had het lichtjes fijn gemaakt met de staafmixer, maar zoonlief vond de overgebleven echt voelbare blaadjes toch geen succes. De smaak vond ik prima, kruidiger dan spinazie of boerenkool. Recept: uitje fruiten met teentje knoflook, halve puntpaprika in stukjes erbij, daarna het zevenblad per handje erbij tot het slinkt (wok gebruiken is dus handig), als alles geslonken is is het klaar. Als je het pureert wordt het zoals spinazie uit de vriezer van de supermarkt. Maar de smaak is dus veel kruidiger. Door aardappelpuree roeren en een jus erbij en je hebt een goedkope heerlijke maaltijd!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten