Summer party.Iedere zomer organiseren wij een familiedag. Dit jaar was het mijn beurt om het feest te organiseren. Het werd in onze tuin -in Zeeland- gepland.

De afgesproken dag beloofde zonnig en warm te worden. Ik peinsde erover hoe ik alle drankjes koel kon houden. Ik heb namelijk een kleine koelkast. Opeens viel mijn oog viel op de Afrikaanse pot in de tuin. 

Deze pot wordt in Afrika gebruikt om water in te bewaren. De pot is poreus, daardoor blijft het water koel. (Lees meer over deze pot) Dat was de oplossing voor mijn drankjes! Ik vulde de pot met water en deed er wat rozen in voor de versiering. Dan de flessen met frisdrank erbij en voilà klaar!

De familiedag brak aan. Nu moeten jullie weten, op een zonnige zaterdag wil IEDEREEN naar Zeeland. Al snel kregen we bericht van onze oudste dochter: Ik sta in 5 km file, dus ik ben later. Dan volgde een telefoontje van mijn zwager: We staan in de file en volgens de Tom-Tom zijn we er over anderhalf uur. Mijn broer stuurde een app: Tja, we staan in de file en zijn zeker een half uur later dan gepland. Tenslotte belde mijn jongere broer: We staan in de file en mijn motor begint te koken. Ik zoek een garage. Je hoort ervan….. 

Uiteindelijk kwamen alle familieleden aan. Ook het grootste deel van de neven en nichten waren van de partij. Het werd een heerlijke middag in de tuin. Tijd voor elkaar en om lekker bij te kletsen.

En de drankjes uit de pot? Die waren koel!
Water in de pot...


... en wat rozen voor de decoratie.


Ook in de felle zon blijft het water koel.


Hier de pot met de flessen fris drank.


Het feest kan beginnen.


Ik maakte ook wat boeketten in de tuin.


Veldboeket, wat een wilde schoonheid.


Schattige bloemetjes, ik weet de naam niet.


Hier staat de pot nogmaals maar nu met een Hosta.

Alle nieuwe volgers van harte welkom. 

Reacties

Conny's-blog zei…
Slim idee je pot met water en die rozen erin prachtig zeg en je had erg je best gedaan met je tuin boeketten......................liefs Conny
Dus het is allemaal goed gekomen.
En wat een bloemenpracht,zeg.
En een orgineel idee, koud water
in een pot die poreus is,om de drank koel te houden.
En met de bloemen er bij,ziet het er ook nog
eens erg leuk uit.

Groetjes Ans
Wat goed dat je aan die pot hebt gedacht. Heerlijke beelden uit je tuin Hetty.
Fijne avond gewenst.
Bonne idée très efficace pour garder les boissons au frais. Je suis ravie de lire que tous tes invités étaient au rendez vous pour savourer une journée en famille que je devine délicieuse.ton ensemble de fleurs des champs est ravissant.
Belle journée
AnnA zei…
Dear Hetty!
Such a Lovely and useful tub for fresh drinks, and beautiful photos to show it!
Happy Tuesday!
Best wishes,
AnnA