Boompioen in de vaas. Wie durft?


In mijn tuin groeien drie boompioenen. Een donkerrode, een witte en een roze. De bloei van de donker rode viel samen met de hevige storm van begin mei. De bloemen werden vernield. Ook de witte moest het ontgelden. Maar de roze bloeit het laatst. Geen harde wind en regen tot nu toe. Van deze boompioen kon ik genieten.

Deze roze boompioen staat dicht bij het keukenraam en ik kan er vanuit het huis naar kijken. Eigenlijk is alles mooi aan een boompioen, het blad, de knoppen, de grote bloemen en tot besluit de zaaddozen.

Als de bloemen zijn uitgebloeid, trek ik de rommelige bloemblaadjes er af. De zaaddozen vind ik mooier dan zo’n verfrommelde bloem. Terwijl ik hiermee bezig ben zie ik aan de achterkant van de struik een bloem. Die is niet zichtbaar vanuit het raam. Jammer. Zonder erover na te denken pak ik de snoeischaar uit mijn zak en knip…….

Ik knip hem af!

Wat zal die bloem mooi staan in mijn schaal, bedenk ik, om mijn impulsieve actie een beetje te vergoelijken. Nog nooit eerder heb ik een boompioen uit de tuin geknipt. Ik snoei ook een stuk hedera uit de tuin. Dan schik ik alles op de schaal.

Uiteindelijk heeft de bloem 4 dagen gebloeid in de vaas. Aan de struik duurt dit niet veel langer. 

Een beetje decadent is het wel zo’n reuze bloem in een vaas. 

En? Durven jullie nu ook?
Roze boompioen.


Half mei, de roze boompioenen gaan bloeien.Decadent zo'n grote bloem in huis, maar ik geniet...Een takje Hedera erbij......... het is al genoeg.Ik haal de uitgebloeide bloemblaadjes weg om de zaaddozen te zien.Witte boompioen; de laatste van dit jaar. Ook prachtig!


Zaaddozen van donker rode boompioen.


Voorjaar, de knop is alleen nog maar belofte!


Het blad van de roze boompioen in het voorjaar.
Reacties

So wunderschön! Vielen Dank das Du dabei bist! Liebe Grüße Michéle
Madelief zei…
Je boompioenen zijn prachtig Hetty! Groot gelijk om hem in de vaas te zetten. Op deze manier geniet je er extra van. Niet alleen in de tuin, maar ook thuis.

Fijne week!
Une petite fleur de pivoine pour la maison est un bonheur dont il ne faut pas se priver. Tu as raison
de couper ces belles fleurs, tu en profiteras davantage. J'ai beaucoup de pivoines en fleurs au jardin il faut que demain je coupe quelques corolles pour en faire un bouquet.
Belle soirée
Vita zei…
Deine Pfingstrosen sind soooo schön!
Besonders die rose`töne mag ich.
Blumige Grüße
Vita
Janneke zei…
Haha, dat durf ik ook! Overigens nog nooit gedaan met een boompioen, mijn witte had dit jaar maar 1 bloem en de rode had er wel veel maar die heeft ook last gehad van de storm. Als ik bloemen pluk, of het nu bijzondere of geen bijzondere bloemen zijn, dan knip ik altijd de bloemen af die je het minste ziet of een een beetje krom hangen of iets dergelijks.
Groet, Janneke
Anoniem zei…
Je hebt een prachtige roze pioenroos in een schaal gehad!
Je struik zag er mooi uit!
In de winkel zijn ze nog vreselijk duur.
En de struik van mijn onderbuurman zit nog diep in de knop.
Fijne week!

Lieve groet,
Gerry
hagen vår zei…
Hei Hetty! Trepeon is a luxury to have in the garden. Lucky you. I have tried three times, but it's failed. The winter is too hard, but i will try again.
Ha det godt! Anne
Ik durf best hoor....maar heb ze niet in de tuin, haha. Het is me niet gelukt hoewel ik het maar 1x heb geprobeerd om 'm hier in bloei te krijgen. Ik denk dat zandgrond geen goede plek is voor een boompioen....jammer!
Ik had er ook één in de kamer gezet als ik jou was hoor: prachtig staat het zo in de schaal!

groet Trijnie
Hetty, weer enorm genoten van je prachtige blog, joh, wat heb jij een mooie tuin. Gewoon genieten.