Kabouter Joop is back.


Hallo, zoals jullie misschien wel weten, ik ben kabouter Joop. Ik woon al jaren in deze tuin. Ik observeer haar, de tuinvrouw. Daardoor zien jullie ook eens een andere kant van haar karakter.
 


Afgelopen week hoorde ik dat ze naar Engeland gaat. Om rododendrons en blue bell te zien. Waarom? Ze heeft volop blue bells in haar eigen tuin staan te bloeien. Volkomen onzinnig om daar zo’n eind voor te rijden.


Ze riep ze me. “Joop, kom even kijken dan kan je me straks helpen met mijn potager.” POTAGER? Dat noem ik gewoon moestuin! Waarom gebruikt ze hiervoor een Frans woord? Is het dan chiquer? Ik weet zeker dat haar Franse volgers op de grond liggen van het lachen.


Afijn, ik ga kijken en ik zie tot mijn verbijstering dat ze alle tulpen heeft uitgetrokken. Knots natuurlijk! Eerst is ze blij dat de tulpen bloeien en het volgende moment haalt ze alles weg. “Die zet ik in een vaas”, zegt ze, als ik er naar vraag.  Heel logisch (?!?)“Joop, als ik naar Engeland ben, wil je dan die andere twee vakken van mijn potager afmaken? Ik red het niet meer voor die tijd en de boontjes moeten in de grond. Zet eerst de stokken en bind ze van boven vast. Dan pas de boontjes planten en vergeet ze niet water te geven.” Weg is ze.


 Maar die stokken zijn sky high! Denkt ze dat ik een alpinist ben of zo?


Waarom gaat ze weg? Nu is het prachtig in de tuin. Kijk maar.
Vandaag verwacht ik haar terug. Natuurlijk heb ik alleen geluierd en niets in de tuin gedaan. Daarom ga ik me snel verstoppen onder de Geraniums. Tegen de tijd dat ze me vindt heeft ze die moestuin al lang zelf ingeplant.

POTAGER! Het moet niet veel gekker worden.


Tot ziens!                                 romantischerozentuin.nl

Reacties

Anoniem zei…
Joop, ik geef je helemaal gelijk. Wie gaat er nu weg als de tuin zo mooi is. Straks komt ze thuis met Engelse bonen voor de Franse tuin.
Nee, gekker moet het niet worden.

Ferme handdruk,
Gerry
Marian zei…
Leuk!!! Die mis ik nog...een tuinkabouter die me helpt...als doet die van jou ook niet veel denk ik :)
Janneke zei…
Toch wel handig om zo'n Joop te hebben, hij heeft alleen veel praatjes en is me te lui.
Ben benieuwd naar nieuwe aanwinsten uit Engeland.
Groetjes, Janneke