Over kerstsfeer.Voor mij is de tijd aangebroken om het huis in kerstsfeer te brengen. In de keuken heb ik vijf kerstbomen gezet. Veel? Welnee, het zijn besneeuwde mini kerstbomen. Dat is vlug klaar en het ziet er heel gezellig uit.

Ook buiten moet er iets gebeuren. Omdat ik in de voortuin geen kerstboom heb, versier ik altijd de laurierstruik met lichtjes. Als het ’s avonds donker is zie je immers geen verschil. Deze laurierstruik is voor dit doel in een kegel vorm gesnoeid. 

Helemaal rustig en in serene kerstsfeer ga ik naar buiten om de laurierstruik te versieren. Deze gemoedstoestand verandert echter op slag als ik in de border kijk. WAT IS HIER AAN DE HAND?

Overal zie ik aangevreten tulpenbollen. Vlug kijk ik de potten na waarin de 100 botanische tulpen zijn geplant. Muizen vinden botanische tulpen namelijk het aller- aller- aller- lekkerst. Knarsetandend moet ik constateren; de 100 bolletjes zijn allemaal weg.

Wat wij met kerst gaan eten moet ik nog bedenken, maar de muizen uit mijn tuin weten het wel. Die zijn al aan hun kerstdiner begonnen.

 @#$%muizen. Waar is mijn serene kerstsfeer gebleven? Ik zin op wraak!


Drie kerstbomen in het raamkozijn.

En twee in het andere raam.

Gezellig en snel klaar.

Buiten in de voortuin, de laurierstruik met lichtjes...

Ik heb ze in een spiraalvorm om de laurier gedrapeerd.
De bollen worden opgegeten door de muizen.
Aangevreten tulpenbol, die gaat niet meer bloeien.
Potten waar de botanische tulpen uit zijn opgegeten. 

Alle nieuwe volgers van mijn blog van harte welkom! Ik hoop dat jullie het met veel plezier zullen lezen.
Reacties

Je suis vraiment désolée pour tes bulbes de tulipes et je comprends ta rage contre ces souris dévoreuses. Quant à tes décors de Noel, ils sont chatoyants et originaux. devant la fenêtre, ils font un bel effet serein.
Belle journée
Janneke zei…
Heel leuk gedaan die kerstboompjes voor de ramen Hetty! Maar die muizen, hoe hou je ze in de tuin van de bollen af? Bij mij zijn ze vorige week ook bezig geweest in de potten met tulpen en Iris reticulata's die in de kas staan. Heb zaterdag nieuwe Irisjes gekocht en muizengif op schoteltjes op de planken in de kas gezet. En ja, gisterochtend was het giftige roze goedje verdwenen, hierbij ook de muizen hoop ik.
Groetjes,
Janneke
Irma zei…
Het ziet er gezellig uit bij je Hetty.
Wat een drama dat de muizen de tulpenbollen op eten, weg goed humeur.
Wil je ze uit de tuin houden denk ik dat er maar één manier doeltreffend is.
Groetjes Irma
bettyl-NZ zei…
I really like your mini trees--that's something I never thought about doing. As for the mice, I do hope you find a solution to getting rid of them. Do you have a cat???