Erg mooie witte snijbloemen.

Kennen jullie Eucharis? Het is een van mijn favoriete snijbloemen. Eucharis betekent in het Grieks: érg mooi. Tenminste, dat schrijven ze op het internet. Ik vroeg er mijn nicht Loes in Griekenland naar.  

Ze schreef er het volgende over: "Erg mooi voor Eucharis is heel vrij vertaald. In het dagelijks leven gebruiken we het als bijvoeglijk naamwoord in de zin van plezierig, prettig, fijn. Maar er zit ook iets van dankbaarheid in het woord, zoals wij zeggen dank je wel = eucharistó."  

Tot zover ons lesje Grieks, eucharisto Loes! 

Laat ik verder gaan met mijn Eucharis verhaal. De witte bloemen zijn niet alleen mooi maar staan ook weken lang op de vaas. Je zou zeggen, waarom koop je die Eucharis niet vaker?

De reden? De bloemen zijn niet altijd te koop en als ze er zijn, worden ze per stuk verkocht, dus dan weten jullie het wel: ze zijn duur. Een paar stelen Eucharis in een vaasje gecombineerd met een takje Asparagus is prachtig. Een bos Eucharis moet geweldig zijn, maar is een kostbare geschiedenis.

Verleden week had ik geluk. Ik zag Eucharis in de bak met afgeprijsde bloemen staan. De prijs: één euro voor een bos van 5 stelen! Wat een buitenkans. Ik deed mezelf meteen twee bossen cadeau. 

En zo zit ik nu al de hele week te genieten van deze érg mooie, plezierige, prettige, fijne, witte bloemen. Om jullie te laten meegenieten en ook om de Eucharis een beetje te promoten, heb ik een heuse fotoshoot gemaakt.


Wat is de mooiste? Ik kan niet kiezen.

                                       Info over de tuin klik hier:

Eucharis érg mooi.

Met een limoen kleurig cupje 

Alle knoppen komen uit.

Tegenlicht, ze lijken doorschijnend.

Asparagus past er goed bij.

Contrast, ruw hout en tere bloemen.


Net een ansichtkaart.

Eucharis is érg mooi en fotogeniek.
Thanks for hosting macromonday2.blogspot.no 
Thanks for hosting Hakan.

Reacties

Anoniem zei…
Je kunt er rustig ansichtkaarten van maken, Hetty.
Wat een idee om ze in deze staat al zo goedkoop weg te doen. Is voor jou natuurlijk heerlijk, want je kunt er nog mooi van genieten. Het hart ook: prachtig!
Ik heb heb een bloemenvrouw met losse bloemen, ik zal er eens om denken.

Lieve groet,
Gerry
Je découvre cette plante magnifique et tes photos d'une grande qualité mettent en valeur les pétales sublimes. J'espère que ces fleurs garderont leur fraîcheur pendant plusieurs jours encore.
Belle soirée
Janneke zei…
Schitterend Hetty! Ik heb nog nooit Eucharis bloemen gekocht maar heb er wel eens een bol van gekocht. Ze zijn heel moeilijk in bloei te krijgen en hebben heel veel warmte nodig. Toch is het me na verloop van tijd een keer gelukt, erg leuk om te proberen.
Groet, Janneke
Gunilla Bäck zei…
Gorgeous photos! I love the last shot.
Villrose zei…
Very pretty flowers for a November week....
Madelief zei…
Een prachtig boeket Hetty!

Madelief x
bettyl-NZ zei…
What lovely blossoms!
Tante Mali zei…
You are so right, they have lovely blossoms and I realy love white flowers they are always elegant!
Don't you think so?
Happy weekend and all my best
Elisabeth
AnnA zei…
Dear hetty!
Nice that you find my blogposts interesting, and I have a translationgadget, but something happened with it...Now i ti sup to date again.
Nice pictures!
Best wishes,
AnnA