Bloemschikken voor dummies.Bloemschikken doe ik in de regel op het einde van de dag. Handig is het niet, zo net voor het eten koken! Snelheid is geboden, daarom geen ingewikkelde toestanden voor mij. Ik zoek niet meer naar oase blokken, die je vol water moet laten zuigen. Dat kost veel te veel tijd.

Ik heb een super eenvoudige methode. Dit kan iedereen, ook een bloemschik-dummie. Ik leg het jullie uit.


Neem een schaal op voet. (Mijn jongste dochter heeft me op het hart gedrukt ook de maten door te geven van de schaal! Ik vraag me af, beschouwt zij zich als bloemschik-dummie?) De schaal die ik gebruik is 30 cm doorsnede en 15 cm hoog. Deze metalen schaal heb ik zomaar op een keer zwart geverfd met schoolborden verf. Lekker diep zwart. Dan steken de bloemen mooi af.

Pluk wat bloemen uit de tuin en knip ze op lengte van 10 cm. Daarna kunnen we beginnen.

 

De schaal.Leg wat takjes met bessen op de schaal.Vervolgens leg ik wat ingedroogde bloemen van Hortensia ‘Annabel’ erbij en wat blauwe geranium. Let op dat de stelen op de bodem van de schaal liggen.


 

Dan wat dahlia’s en wat takjes herfstaster.Als je tevreden bent met het resultaat, zet je de schaal op de plek in huis waar je hem wil hebben. Doe er daarna een glas water bij. Het is namelijk erg moeilijk om met een schaal water te lopen zonder te morsen. Denk eraan, elke dag controleren of de bloemen nog water hebben.


Natuurlijk kun je ook andere bloemen gebruiken! Hier de schaal nogmaals, maar nu met rozen uit de tuin.

Ga ik niet te snel voor jullie?

Close up rozen.Of een vrolijke schikking met een pompoen.


Tip: Zet de pompoen op een kleine verhoging. Een klein glaasje bijvoorbeeld. Dan verrot de pompoen niet zo vlug.


Een lekker zonnig herfst stukje.Tenslotte. Heb je niet zo’n schaal, een glazen bord kan ook. Zet er een limonadeglas onder en voilà, het is een schaal op voet! Zonder het limonade glas kan ook.


Ik hoop dat jullie op allerlei creatieve gedachten komen. En de laatste tip: doe dit niet zoals ik, net voordat je eten gaat koken!


Reacties

Janneke zei…
Leuk Hetty, zo ga ik ook te werk, alleen ik doe het 's avonds na het eten, maar ook voor mij meestal geen oase en rommel ik maar wat aan. Heel lang geleden heb ik div. bloemschikcursussen gevolgd maar het is minstens zo leuk om er je eigen draai aan te geven en je eigen stijl te ontwikkelen en......het moet een beetje snel gaan, niet te lang frutselen.
Groetjes,
Janneke
Madelief zei…
Het ziet er prachtig uit Hetty! Ik vind ze allemaal even mooi. Ik heb zelf nog nooit een bloemschikcursus gedaan. Het is een van die activiteiten die nog op mijn wensenlijstje staat voor als ik ooit iets meer tijd heb :-)

Fijne week!

Madelief x
Jolanda zei…
Wat een leuk idee, en lekker simpel! Lieve groet
Je suis ravie de découvrir ton blog Hetty, cette composition de fleurs est ravissante et très colorée.
Belle soirée Jocelyne
Marja zei…
Wow beautiful you are a real artist
How beautiful you arrange your flowers! You just have to be happy watching all the wonderful colours! Thank you for sharing!
Regards from Anne-Kristin in Norway
Rosemary zei…
Very pretty! I love all the colour combinations and instructions.