Zomer rondleiding door de tuin met kabouter Joop.

Hallo, ik ben kabouter Joop. Kennen jullie me nog? 

Zij is op vakantie gegaan en heeft me achtergelaten in de tuin. Heerlijk rustig zeg! Natuurlijk moest ik nog wel waslijst aan dingen voor haar doen. Uitgebloeide bloemen afknippen, opletten dat er geen herten in de tuin komen en een rondleiding voor jullie verzorgen. Ze is zo veeleisend! Ik doe de rondleiding een beetje snel, want ik heb ook vakantie.


Kijk eens wat een aardbeien. Die eet ik allemaal op. Daar merkt ze niks van. Verrukkelijk! Ik moet wel steeds op de tafel klimmen. Dat vind ik erg onhandig.Hier ben ik in de voortuin. Kunnen jullie haar nieuwste idee zien. Ze probeert mollen te verdrijven met schrikdraad. Onzinnig natuurlijk. Ik zou dit heel anders aanpakken. Gewoon met de riek de mollen door steken. Maar zij is een softie. Ze denkt dat het zo ook gaat. We zullen zien.De borders zijn geweldig gegroeid. Hier doen de dahlia's het nog niet zo goed. Echt spectaculair is het niet.
Dit is een lekker plekje waar ik graag ga zitten om te kijken hoe de tuin in een oerwoud veranderd. Als ze terug komt moet ze kei hard werken!
De tuin ziet er nu nog netjes uit..echt keurig...
Maar het is elk jaar hetzelfde liedje, als ze terug komt is het een jungle!

Nu heb ik er genoeg van. Ik vind dat ik mijn best weer heb gedaan om jullie rond te leiden.  Tenslotte is het vakantie. Ik ga naar zee. Die is aan het eind van de straat heb ik gehoord.


Het is waar, aan het eind van de straat is de zee. Ik ga voorlopig niet meer terug. 


De tuin zal het zonder mij moeten doen!

Reacties

Wow zo'n mooie en heerlijke tuin en dan ook nog aan het eind van de straat de zee, dat moet wel een paradijs zijn Joop, heerlijk!!!
Ik ben benieuwd of de mollen ondertussen op de vlucht zijn gegaan.. hier vieren de mollen ook feest in de tuin, misschien is dit dus de oplossing.

Fijne week Joop:))

cr-mics zei…
Altijd leuk om van Joop te horen hoe het gaat!
Janneke zei…
Hoi Joop,
Je hebt het er maar druk mee als zij weg is, gelukkig kun je er af en toe tussenuit naar de zee, lekker pootje baden.
Madelief zei…
Je tuin ziet er nog steeds prachtig uit Hetty!

Fijne week verder!

Madelief x
bettyl-NZ zei…
What a great tour! Thanks, Joop!