DIY. Perentakken als decoratie.


Waar zal ik over schrijven, er gebeurt zoveel op dit moment in de tuin. Om mijn gedachten te verzetten en omdat er ook gewerkt moet worden, snoei ik vanmorgen eerst maar eens de perenboom aan de straatkant.

Perenboom in bloei, begin mei.

Er zitten dit jaar veel waterloten aan de perenboom. Waterloten zijn recht omhoog groeiende takken. Die moeten er allemaal af; ze vragen namelijk veel energie van de boom.


Bundel waterloten, konijnenhooi en containerpot met bloembollen

Met de bundel gesnoeide waterloten loop ik naar de afvalbak. Wat een mooie takken, kan ik daar niet iets mee, denk ik terwijl ik langs de oude aardappelmanden met bloembollen loop.

Ik stop bij de manden en probeer van de gesnoeide takken een rand te maken. Dat lukt niet. Iets anders? Ik steek de takken aan weerszijden door de gaten van de aardappelmand en het blijft meteen zitten. Deze ronde vorm is naar mijn zin. Het geeft body aan de manden waar straks de keizerskronen in gaan bloeien.

In de oude aardappelmanden. Containerpot met keizerskroon, stro en snoei hout.

Ik kom nog wat konijnenhooi tekort om de lelijke zwarte rand van de plastic container pot te bedekken. Snel op de fiets naar dorp. Ik zie tot mijn verbijstering dat ik mijn vuile tuinhandschoenen nog aan heb op de fiets. Ik zit kennelijk in mijn flow!

Het snoeihout blijft vanzelf zitten in de gaten van de mand.

Thuisgekomen heb ik de randen met het hooi opgevuld en de takken in de manden gestoken. Tevreden kijk ik naar het resultaat. Het ziet er helemaal leuk uit.

Voordeur met de manden.

Een tip voor diegene die dit wil namaken: doe dit knutselwerkje niet bij de voordeur. Want dan moet je, net zoals ik, de rest van de week stro uit het huis vegen!

                                               voor open tuindagen klik hier:

Reacties

Janneke zei…
Al doende kom je op heel leuke ideeen Hetty! Ik zie het al voor me met tuinhandschoenen op de fiets, zou ik ook kunnen doen. Ik ging een keer op Spaanse pantoffels bij de bakker naar binnen....
Groeten, Janneke
Hetty zei…
Ik zie het voor me!
Thea zei…
Hihihi...ik zie het al voor me!!

Net als dat van de hele week stro weg werken.

Ik dacht even dat je perenboom al vol in bloei stond.Gelukkig nog niet, maar hij begint wel uit te lopen. Heerlijk.

Wat boffen we toch met zulk weertje en dat in Maart!!

Groetjes Thea ♥
Hetty zei…
Heerlijk voorjaar! Heb je de vogels al horen zingen?