100 witte krokussen.

Afgelopen najaar plantte ik 100 witte krokussen in blauwe bloempotjes. De krokussen bloeien nu. Ik zet ze buiten op tafel bij de keuken om er maximaal van te genieten.

In mijn enthousiasme sleur ik mijn man naar het keukenraam om mijn creatie te bewonderen. “Hoe vind je het?” vraag ik. “Ik vind het een beetje te blauw,” zegt mijn man. “Er moet nog een wit streepje op het potje”.

Een wit streepje? Ik haal een wit lintje en knoop dit om het bloempotje. Hij heeft gelijk, het is  leuker.

“Dan zou ik een draaiplateau moeten hebben om dat streepje op de potjes te verven. Wat hebben we nog in huis dat draait”, zeg ik. “Neem de slacentrifuge", suggereert mijn man, in de wetenschap dat ik dit onding al 25 jaar geleden heb weggegooid. "Of de schroefboormachine, die draait ook langzaam.” 

Mijn man gaat hardlopen. 

Ondertussen draait mijn creatieve hersenhelft op topsnelheid! De schroefboormachine. Als ik daar de schuur drum op zet heb ik een draaiend plateau. Maar ik kan die machine niet met één hand bedienen en tegelijk verven. De schroefboormachine moet in de bankschroef! 

Ik klem het gevaarte in de bankschroef. Gesteund door een potje schroeven aan de ene en een plastic bakje aan de andere kant, staat de schroefboormachine waterpas. Mijn geïmproviseerde draaiplateau is klaar.


Lieve bloglezer, ik begrijp dit is abracadabra, maar ik heb een foto gemaakt voor de duidelijkheid!

Ik druk met een hand op de knop van de schroefboormachine en verf het draaiende potje met mijn andere hand. Het gaat heel goed. Als mijn man terug komt van het hardlopen is het werkje al lang klaar.

Tot slot de foto's. Geniet mee van mijn witte krokussen. In blauwe potjes. Met een machinaal geverfd wit streepje!

                                              info over mijn tuin klik hier:

Crocussus Jeanne D 'arc.

Witte krokus.

100 krokussen zijn prachtig.

Potjes blauw geverfd met en wit streepje

De potjes op tafel.

Als de zon er door schijnt geven de krokussen licht.

Creatieve opstelling van een draaiplateau.
Dit alles om een wit streepje op een bloem potje te verven!

Reacties

Janneke zei…
Wonderschoon die krokussen in die blauwe potjes mét witte streep. Ik dacht werkelijk aan een grap van je man, maar jij maakt er een creatieve uitspatting van, daar zou ik dus nooit op komen. Super goed verzonnen, professionele strepen op de potten en een prachtig eindresultaat waar wij ook nog eens van mee kunnen genieten.
Groeten,
Janneke

PS. Het boek over Josephine de Beauharnais had ik afgelopen vrijdag ook gezien in het boekenweekkrantje en staat dus op mijn wensenlijstje.
Hetty zei…
Ik moet echt nog een keer naar Malmaison! Misschien dat het er van komt als ik het boek heb gelezen.