Daslook.



Daslook bloemen.

Afgelopen week zag ik knoppen in de daslook. Mijn eerste gedachte: In de vuilnisbak met deze woekeraar! Hij mag zich niet beslist niet uitzaaien. Terwijl ik het daslook (Allium ursinum) in de vuilnisbak kieper, komt gedachte twee in mijn hoofd op: een romantisch diner met mijn man in Boedapest

Het is al jaren geleden, maar ik herinner het me die avond in Boedapest nog goed. Eerst even de setting. Een zwoele avond in mei. In Boeda, bovenop de berg, vonden we een restaurant naar ons zin. De tafeltjes stonden buiten op een eeuwen oude binnenplaats. Een gitarist tokkelde op zijn gitaar 'concierto d'aranjuez' . De tafels waren gedekt met antieke borden, die prachtig bij het gobelin tafelkleed kleurden. Zien jullie het voor je?

De maaltijd begon met een amuse. Bovenop de amuse lag een klein wit bloempje. Ik at het op en dacht: Wow spicy! Ik vroeg naar de naam, maar de Hongaarse ober wist de naam niet van deze pittige bloem. Hij kon me alleen te vertellen dat het een bloem uit het bos was. Tja, daar zijn er heel wat van.

Thuisgekomen van de city trip, ben ik weer aan de slag gegaan in de tuin. Tot mijn verbazing sta ik oog in oog met hetzelfde bloempje van de amuse! Het is..... daslook. Omdat ik slechts één klein bloempje op de amuse kreeg, had ik het niet herkend. Ik neem een hapje van de bloem en denk weer: spicy! Het kan niet missen.

Ik moet deze pittige daslook proberen te ontmoedigen om mijn tuin te veroveren. Ik zoek dus een cateraar me kan verlossen van al dat daslook. Het is onbespoten en er is genoeg om alle amuses te versieren! 

Fijne week

Hetty

romantische rozentuin.

De nieuwe volgers van afgelopen week, van harte welkom op mijn blog.

 Daslook één bloempje close up.

daslook bloemen in een vaasje
Daslook in een vaasje.

Reacties

  1. Ik heb ook daslook staan, maar het polletje is al jaren even groot en zaait zich helemaal niet uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten