Geranium Mrs. Kendall Clark.


Vanmorgen kwam ik van de kapper. Het viel me op dat ik niet de enige was die een knipbeurtje kon gebruiken. Mijn tuin had een coupe windhoos na de storm van afgelopen vrijdag.

Om de chaos aan te pakken maaide ik eerst het gras. Alles zag er daarna al een stuk overzichtelijker uit. Ik constateerde dat mijn favoriete Geranium ‘Mrs. Kendall Clark’ (lavendelblauw) was uitgebloeid. Als dit het geval is dan kan er het beste gesnoeid worden. De plant verliest veel energie aan het maken van zaden en ik heb inmiddels genoeg zaailingen van deze Mrs.

Het snoeien gaat er rigoureus aan toe. De plant gaat kort tot 5 cm boven de grond. Na een paar weken lopen de bladeren weer uit met lekker fris blad. Als het heel erg meezit, komen er in het najaar nog wat bloemen aan.

Een kale boel zonder ‘Mrs. Kendall Clark’? Welnee, ik heb nog een andere topper: Geranium ‘Rozanne’. Deze geranium is wat donkerder paars met een lichter hartje. Geranium ‘Rozanne’ begint te bloeien als Mrs. Kendall Clark is afgesnoeid en gaat hier mee door (als het niet vriest) tot de kerst!

Voor open tuindagen zie: 

                                                 romantischerozentuin.nl

 
Geranium 'Mrs. Kendall Clark'

Geranium 'Rozanne'

Uitgebloeide Geranium

Afgesnoeide Geranium