Vroege tulpen.

Tulpen uit de Fosteriana groep, zoals Purissima, Flaming Purissima en Exotic Emperor, zijn vroege soorten. Daarom hebben ze bij mij een streepje voor.

De eerste tulpen die in mijn tuin gingen bloeien waren Flaming Purissima. Begin april zijn ze van start gegaan. Ze staan achter in de tuin en zijn door de schutting beschermd tegen de koude noorden wind. Het is een grappige tulp. De kleuren zijn heel divers, maar passen altijd bij elkaar. Wit, lichtroze, hardroze en alle schakeringen ertussen. Voor degene die niet weet hoe te combineren is dit de ideale tulp. Koop er honderd en geniet van een impressionistisch veldje vol kleurvlekjes!

In de buxustuin heb ik witte tulpen uit de Fosteriana groep gekozen. Het zijn Purissima en Exotic Emperor. Purissima is een tulp die al heel lang wordt gekweekt. Het is een bekende, betrouwbare en dankbare witte tulp. Nu is er sinds enige jaren een nieuwe soort bijgekomen; Exotic Emperor. Deze heeft dezelfde kleur, maar de bloem is dubbel. Een enkele en een dubbele tulp, dat is een mooie combinatie in de buxusvakken.

De naam Exotic Emperor kan dan exotisch zijn, maar de tulp heeft Hollandse nuchterheid in de bol. Het is een tulp die heel wat jaren terug komt in de border.

Voor open tuindagen zie: 

                              romantischerozentuin.nl

              

Flaming Purissima


Purissima en Exotic Emperor


Purissima en Exotic Emperor in de buxustuin