Ik heb een probleem en een wens.


Ik heb een mail gestuurd naar Hozelock, een bedrijf dat tuinartikelen ontwikkeld van uitstekende kwaliteit. Want ik heb een probleem en ook een wens.

  

Beste mijnheer Hozelock,

Created by Gardeners for Gardeners is de slogan van uw bedrijf. Een slagzin die ik als ervaren tuinvrouw een warm hart toedraag. In tuincentra zie ik zo vaak nutteloze, totaal overbodige producten. Maar uw bedrijf met de pragmatische instelling lijkt me de aangewezen kandidaat om mijn probleem/wens voor te leggen.

Het probleem:
Wanneer ik mijn elektrische heggenschaar gebruik, snoei ik regelmatig de elektriciteitskabel doormidden. De opvallende oranje gekleurde draad is geen partij voor mij. Als er bijvoorbeeld een tuinclub op bezoek komt en ik vlug nog even de heg strak wil maken dan snoei ik de 
elektriciteitskabel meestal doormidden. Soms ook de reservekabel en dat alles op dezelfde dag! Als dit ooit nog een olympische tak van sport wordt, dan ben ik de aangewezen kandidaat om voor ons land uit te komen. Ik presteer namelijk het best onder druk.


Nu zult u denken waarom gebruik je geen oplaadbare heggenschaar? Ik heb dit overwogen, maar de accu maakt het voor mij te zwaar. Daarom wil ik u vragen om voor mij een product te ontwikkelen dat ervoor zorgt dat ik de kabel niet meer door kan knippen.

Ik begrijp dat uw CFO zal tegensputteren omdat er waarschijnlijk geen grote winst kan worden gemaakt met het ontwikkelen van dit device. Toch denk ik dat er meer tuinmannen/vrouwen worstelen met dit probleem. Wie weet is het wel een gat in de markt!


Mocht het lukken om mijn wens door te spelen naar de afdeling design en development, dan zou ik graag willen pleiten voor iets kleins. Klittenband om de arm of iets om aan de broeksband te klikken? Maar ik ga er van uit dat uw developers met betere oplossingen komen.

Tot slot. Mocht u iemand nodig hebben om het nog te ontwikkelen prototype in de praktijk te testen, dan sta ik geheel tot uw dienst.

Ik hoop dat u mijn verzoek in overweging wilt nemen.

Met vriendelijke groeten,

 

Romantische Rozentuin

Hetty van Baalen

 

P.S. Ik zal deze mail maandag posten op mijn blog om te ontdekken of er meer tuinmannen/vrouwen met dit probleem rondlopen.



Bloglezers die geen heggen knippen hebben natuurlijk niets aan dit nieuw te ontwikkelen product. Voor hen nog enkele beelden uit de tuin van afgelopen week:


Dierama kruipt uit de stengel als een kuiken uit het ei.
Deze hommel schommelt mee op de bloemen van Dierama.
Dierama Guinevere. Heel licht roze van kleur.
Klaprozen komen hier en daar spontaan op in bijzondere kleuren.
Nu we de langste dag hebben gehad komen er knoppen in de Dahlia's.
Acanthus bloeit!

Mijn comments op jullie posts:
Margriet: Het spoor bijster? Dat gebeurt mij ook. Als al je zaailingen in bloei komen dan zie je wel weer wat het wordt. Misschien een leuke ontdekking die je niet had verwacht.
Lisa: Thanks for your kind comment. It makes my heart glow.
Zem: Ik heb me er bij neergelegd dat er altijd een labeltje of wat kwijt raakt. Beginnersfouten blijf je maken! Hoe ervaren je ook bent.














 

Reacties

  1. Hoe herkenbaar deze blog!!
    Het is mij keer gelukt om 2 snoeren van mezelf door te knippen, wilde het perse klaar snoeien, dus 1 geleend van de buurman. Je raad het al...... ook die ging door midden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Om de reden, die je noemt, begin ik niet eens aan bedraad tuinsnijgereedschap.
    Maar wat een schitterende en creatief opgestelde brief heb je Hozelock geschreven.
    Heel benieuwd ben ik hoe ze daarop reageren. Je houdt ons vast en zeker op de hoogte!
    Hartelijke groet, Zem.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh ja herkenbaar hoor, in het verleden hadden wij ook van die oranje snoeren[ nu geen stroom meer op de volkstuin en ook geen heggen]. Mijn man hing het snoer altijd over zijn schouder, misschien is dat nog een idee tot de devolopers een nieuw prototype gemaakt hebben.....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. That's what I do too ! Never had a problem 😉💚

      Verwijderen
  4. Ook ik heb aardig wat snoeren versleten, mijn oplossing ik besteed het uit.
    Gr Jan(Wilde een Tuin)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. I can imagine your disgust when you do this. I have done it many times. Two in one day is a record. You win. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Haha heel bekend probleem hier , en ik denk dat Peet erg blij is dat hij niet de enige is

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel herkenbaar, ik hoop dat mijnheer Hozelock zich aangesproken voelt. Dit is ECHT een gat in de markt 😃

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten