Rozen en Lupine.

De rozen bloeien. Nog niet allemaal natuurlijk, een koud voorjaar blijft nu eenmaal een koud voorjaar. Maar deze week staat de roos Constance Spry in bloei.( foto boven) De rozenboog is perfect voor een roos als deze. De roos maakt lange stengels die je gemakkelijk rond de boog kan leiden. Constance Spry is prachtig, met grote zachtroze bloemen. De roos heeft slechts één nadeel. Ze bloeit maar een keer. 

 

Nu is een rozenboog met rozen prachtig, maar nog mooier wordt het als onder de roos ook nog het een en ander bloeit. Ik heb voor lupine gekozen. Deze lupine - Lupine Pixie Gallery -heb ik uit zaad opgekweekt. Ik heb de naam van een Franse blogger en kan jullie deze lupine van harte aanbevelen. De lupine bloeit uitbundig en komt elk jaar terug.

 

Lupine bloeit eindeloos als je de uitgebloeide bloemen eruit knipt. Ik knip de bloemen al weg als er aan de onderkant een uitgebloeide rand van 10 cm is. Wat is dat zonde, hoor ik jullie allemaal al denken. Maar ik gooi de uitgebloeide lupine niet weg. Ik rits de onderste uitgebloeide bloemen eraf en zet de bloemen daarna in de vaas. Ze bloeien gewoon verder en zo geniet je er dubbel van.

 

Als de zon onder gaat en het licht zachter wordt maak ik wat foto’s. Wat is het genieten op de tuinbank.

 

Rozen en lupine dat is in mijn beleving een Match in Heaven.


Fijne week

Hetty

romantische rozentuin


Rozenboog met roos Constance Spry.
Rozenboog met roos Constance Spry.
Lupine en rozenboog met roos Constance Spry op de achtergrond.
In het avondlicht.
Naast de bank roos Fantin Latour. bloeit ook maar één keer.
Pioen Laura Dessert
In dezelfde kleur Pioen Laura Dessert.
Lupine Pixie Gallery. Uit zaad opgekweekt.
De uitgebloeide bloemen afritsen en in de vaas! 

mijn comments op jullie posts:
Lisa: More flowers to look at. It is summer!
Margriet: Als je voor deze Lupine gaat, dan moet je ook heel veel slakken rapen. Slakken zijn net zo dol op Lupine als ik! 

Reacties

 1. Werkelijk prachtige rozen en een schitterende combinatie met de lupine's.
  Hartelijke groeten van Zem.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Constance Spry is a beauty. Your garden tourists will enjoy her. I bet several have a rest on your beautiful bench. A perfect place to have a picture taken. Have a great week.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede tip van die lupine plukken, ga ik zeker proberen. Helaas heb ik maar 1 lupine over, ook uit zaad maar de naam weet ik niet....... Die slakken...daar wil ik het niet meer over hebben☻
  Je rozen bloeien geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een machtig mooie tuin heb je heerlijk om te zien.
  Geniet van het mooie weer en prachtige bloemen

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten